banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

NURULLAH GENÇ OKURLARI İLE BULUŞTU
 Şair ve yazar Nurullah Genç “Görünenin Şiiri, Görünmeye ‘nin Fotoğrafı” konulu söyleşisi ile 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nın konuğu oldu. Kılavuz Gençlik Avlusu ’nda okurları ile buluşan Genç, fotoğraf görselleri üzerinden okurlarına deneyimlerini anlattı. Kendi çektiği fotoğraflardan derlediği slayt gösterisini okurlarıyla paylaşan Genç, şiirle fotoğrafın iç içe olduğunu okurlarına anlattı.

 

“YAZDIĞIM ŞİİRLERİN IŞIKLA ÇİZİLEBİLECEĞİNİ ÖĞRENDİM”

‘’Meğer yazdığım şiirlerin ışıkla çizilebileceğini, fotoğraf çekmeye başladıktan sonra öğrendim’’ diyen Nurullah Genç, “Sanat, var olandan türetmedir. Subiti sıfatlar kültürü oluşturmuştur subiti sıfatlardan hayat sıfatı, ilim sıfatı, işitme sıfatı, kelam sıfatı ve basar sıfatının yansıması şiiri fotoğrafı ve sanatı oluşturur” dedi.

 

“ŞİİRDE KÜLTÜRÜNÜZ OLMAZSA ÜSTÜNE BİŞEY KOYAMAZSINIZ”

Şiirin ve fotoğrafın oluşma sürecini ilmi dille anlatan Genç, “Kelam sıfatı şiirin oluşmasını, kelamla işitme sıfatının bir araya gelmesi güftenin bestelenmiş halini ortaya çıkarır. Fotoğrafın temel unsurlarından birisi biçimdir, şiirde de biçim önemlidir. Fotoğrafta duygu ve ilham önemlidir, şiirde de duygu ve ilham vardı. Fotoğrafta ritim vardır şiirde de bu ahengidir, musikidir. Hem şiir hem fotoğraf kültür adı altında birleşirler. Bir kültürünüz olmazsa yaptığınız işin üstüne bir şey koyamazsınız’’ diyerek fotoğraf ve şiirin oluşma biçimini anlattı. Genç, son olarak okurlarına yazdığı şiirleri okuyarak veda etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826