O öğrenciler disipline verildi!

 

Kaloriferlerin yanmamasını protesto eden ve Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın talimatıyla çözülen sorunun hemen ertesi gün müdür yardımcıları demokratik eylem yapan öğrencileri ve eylemde aktif rol alan Deniz Uludağ'ı yanlarına çağırarak önce ifade aldıkları, ardından tehdit ettikleri ve Müdür yardımcılarından diğer birinin ise öğrencilerin yüzüne argo kelimeler kullandığı iddia edildi.



NEDEN EYLEM YAPMIŞLARDI

Gebze Sarkuysan Anadolu Lisesi öğrencileri kış günlerini üşüyerek geçirdi. Kaloriferlerin yanmadığı okulda öğrenciler ısınmak için evden getirdikleri battaniye ve pikelerle derslere girdiler. Sınıflarda üşüdüklerini, dersleri dinlemek ve anlamakta zorlandıklarını okul yönetimine ileten öğrenciler sonuç alamayınca sıkıntılarını sosyal medyadan dile getirdi. Kış mevsiminde kaloriferlerin yakılmamasına tepki gösteren veli ve öğrenciler Twitter’da #dirensarkuysan hashtagı açtılar.



ÜŞÜMEKTEN KURTULDULAR

Gebze’deki diğer liselilerin de desteğini alan Sarkuysan Lisesi öğrencileri ilçenin gündemi oldu. Okul yönetimi sorunu Milli Eğitim Müdürlüğüne ilettiğini ve sonuç beklediklerini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da Vali Ercan Topaca'nın olaya duyarlı kalması ve talimatıyla okulun kaloriferleri yanmaya başladı ve öğrenciler de derslerde üşümekten kurtuldu.



ÖĞRENCİLERE TEHDİT 

Kaloriferlerin yanmamasını protesto eden ve sosyal medyada gündem oluşturan Öğrencilere Kocaeli Valisi Ercan Topaca Twitter'den cevap geldi. Olayı öğrencilerin cevaplamasıyla öğrenen Vali Topaca hemen talimat vererek durumun çözülmesini sağladı. Bu gelişmenin ertesi günü ise okula giden öğrenciler den yaklaşık 50 kişinin idareye çağrıldığı iddia edildi.



DİSİPLİN İDDİASI

Sarkuysan Lisesi Müdür yardımcılarından iki eğitimciden önce birisi sorunlarının çözümü için demokratik eylem yapan öğrencileri ve eylemde sosyal medya üzerinde aktif rol alan, yorumlar yapan öğrenciler başta olmak üzere Okul Başkanı Deniz Uludağ'ı da yanına çağırarak önce eylemlerinden dolayı ifadelerini aldığı, ardından ise Sosyal medyada öğrencilerin kullandıkları yorumların kötü amaçlı olduğu gerekçesi ile kopyalanıp öğrencilere gösterilerek "neden böyle yorumlar yaptınız" diye disiplin kuruluna verildikleri kaydedildi. Müdür Yardımcısı Okul Başkanı Deniz Uludağ'ın yüzüne "Okul başkanlığından seni alıyorum" diye tehdit ettiği, diğer Müdür yardımcısının ise ifadeye çağrılan Okul Başkanı Deniz Uludağ'a yönelik yüzüne direk argo kelimeler kullandıkları iddia edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817