ODA DEVREYE GİRDİ,  PAZAR ESKİ YERİNDE

Pazarcı esnafının isyanı sonrasında devreye giren Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin ve yönetimi gerekli görüşmeler sonrasında anlaşmayı sağladılar.

Körfez Pazarcılar Odası Başkanı Zafer Şahin ile Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt arasında yapılan görüşmeler sonrasında pazarcı esnafının tepkisi ve istekleri yeniden Büyükşehir Belediyesi’ne iletildi. Yapılan görüşmeler sonrasında pazarın yine Çarşı Caddesi’nde açılması ve İSU’nun başlayacağı alt yapı çalışmasının ise kapalı pazarın yapımı sonrasına bırakılacağı öğrenildi.

Körfez Yukarı Hereke Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıldır Pazar kurulan cadde de, alt yapı çalışması nedeniyle tezgah açılmayacağı belirtilmiş ve esnafa yeni bir nokta gösterilmişti. Ancak, olumsuz hava koşullarında tezgah açılamadığını, sert rüzgarların brandaları parçaladığını söyleyen esnaf, yeni yeri kullanmamış, eski yerlerinde tazgah açmak istemişlerdi. Zabıtanın izin vermemesi nedeniyle tezgahları devirerek protesto eylemi yapan pazarcılarını bu hareketi geniş yankı bulmuştu.

Kovid tedavisi biten Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ile konuyu tekrar görüşen Oda Başkanı Zafer Şahin, pazarın yine eski yerinde kurulması için onay aldı. Bu onay ile 2021 projeleri arasında yer alan kapalı pazar yapılana kadar pazarcı esnafı aynı caddeyi kullanmaya devam edecekler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817