ÖĞRENCİ SAĞLIĞI İÇİN DENETİMLERE DEVAM

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe Belediyesi zabıta ekipleriyle ortaklaşa, Kartepe ilçesinde bulunan okulların çevrelerinde faaliyet gösteren iş yerlerini denetledi. Denetimler kapsamında işlerindeki gıda hazırlanan makinelerin temizliği, yiyecek ve içeceklerin son kullanma tarihi, çöp kutuları, lavaboların temizlik ve hijyenleriyle ilgili denetimler yapıldı. Yapılan denetimler kapsamında kurallara uymayan ve evraklarında eksiklik bulunan iş yerlerine cezai işlem uygulanıyor. Öğrenci sağlığını önemseyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tüm ilçelerdeki denetimlerini rutin bir şekilde devam ediyor.

 

HAZIR YİYECEKLERİN KONTOLÜ

Zabıta ekipleri denetimlerde bulundukları iş yerlerinde, tost ve hazır yiyecek gibi gıdaların hazırlandığı makinelerin temizlik ve hijyen durumunu kontrolünü önemsiyor. Özellikle bu tür yiyeceklerin hazırlandığı makinelerin günlük temizliği ve kullanılan malzemelerin son kullanma tarihleri kontrol ediliyor. Ayrıca ekipler bu denetimlerin yanında çiğ köfte gibi gençlerin çok tükettiği yiyeceklerinde, üretim tarihini gösteren faturaların kontrolünü yapıyor.

 

GIDA ÜRÜNLERİNİN SAKLANMASI

Yapılan denetimlerde su, sebze ve meyve gibi dış ortamda bozulması mümkün olan yiyecek ve içeceklerin soğutucularda saklaması uyarılarında da bulunuyor. Ayrıca dışarıda saklanan gıda ürünlerinin sağlık ve hijyen acısından kapalı kutularda, yer zeminine temas etmeyecek şekilde saklanması uyarılarında bulundu.

 

OTURMA YERLERİ VE LAVABO

Zabıta Ekipleri yaptıkları denetimlerde sadece gıda maddelerinin kontrolünü yapmıyor. Ekipler ayrıca denetimlerde öğrencilerin oturup kullandıkları masa ve sandalye gibi eşyalarında temiz tutulması acısından iş yeri görevlilerini uyarıyor.  Ekipler iş yerlerinin lavabo ve wc gibi temizliğin önemli oldu yerleri de denetliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817