banner2779
banner2752
banner2750

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ulaşım Denetim ekipleri, öğrenci servis araçlarını denetliyor. Yapılan denetimler kapsamında öğrenci servis araçlarının belge ve ruhsat gibi evrakları kontrol edilerek bilgilendirmelerde bulunuluyor.

RUHSAT VE BELGELER KONTROL EDİLİYOR

Ulaşım ve Trafik Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ulaşım Denetim ekipleri, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri ile birlikte okulların açılmasıyla tüm ilçelerde öğrenci servislerini denetlemeye devam ediyor. 6 ekip halinde sürdürülen denetimler kapsamında, araç ve şoförlerin çalışma ruhsatı, öğrenci güzergâh izin belgesi, şoför kartı, ücret tarife tablosu, ehliyet gibi evraklar kontrol ediliyor.   

 

ARAÇLARIN FİZİKİ DENETİMLERİ DE YAPILIYOR

Ulaşım Denetim ekipleri, ruhsat ve belge kontrollerinin yanında ayrıca araçların fiziki kontrollerini de gerçekleştiriyor. Fiziki kontroller kapsamında araçların emniyet kemerleri kontrolü, dur levhası, okul taşıtı yazısı, koltuk kontrolleri, araç ışıklandırmaları ve ilk yardım çantası denetimleri yapılıyor.  

 

İLKÖĞRETİMLERDE REHBER PERSONEL ZORUNLULUĞU

Kanun ve Büyükşehir Belediyesi Mevzuatı açısından, ilköğretim okulları öğrenci servis araçlarında rehber personel bulunması zorunluluğu bulunuyor. Ulaşım Denetim ekipleri bu kapsamda ilköğretim öğrenci servis araçlarında rehber personelinin araç içerisinde öğrencilerle birlikte seyahat etmelerini de titizlikle denetliyor. Ruhsat, belge eksikliği olan veya korsan olarak faaliyet gösteren öğrenci servis araçlarına ise cezai işlem uygulanarak, çalışmalarına izin verilmiyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751