ÖĞRENCİ YURDU İÇİN İLK KAZMA VURULDU
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerinin yararlanması için Umuttepe’de 430 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapıyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından uygulanan projeyle üniversiteda öğrenim gören öğrencilerin barınma sorunları önemli ölçüde giderilmiş olacak.

 

430 KİŞİ KAPASİTELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Umuttepe Üçtepeler bölgesinde Öğrenci Yurdu inşa ediyor. 7 bin 334 metrekare arsa üzerine kurulacak olan yapı 3 bin 391 metrekare oturum alanına sahip olacak. 7 kat şeklinde yapılacak olan yurt binası 138 adet 3 kişilik, 4 adet 2 kişilik, 8 adet de tek kişilik odalar olmak üzere toplam 430 kişi kapasiteli olacak.

 

TAM DONANIMLI

Umuttepe bölgesine inşa edilecek yurt binasında, yatakhaneler, çalışma odaları, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu, sohbet odaları, mescit, çamaşır-ütü odası, internet odası, çizim odası, atölyeler yer alacak. Yapının içinde 132 metrekare fitness salonu, 540 metrekare spor salonu, 162 metrekare okçuluk salonu, 160 metrekare ayrı spor salonu öğrencilerin sportif aktiviteler gerçekleştirmesine imkan verecek. Yapı içinde ayrıca valiz odası ve 550 metrekare genişliğinde bir de sığınak bulunacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817