banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ÖĞRENCİLER, 800 KİLO ELEKTRONİK ATIK TOPLADI
 İzmit Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmalarına okullardan büyük destek geliyor. Bayındırlık konutlarında bulunan Ulusal Egemenlik İlkokulu ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri topladıkları 800 kilogram elektronik atığı İzmit Belediyesi yetkililerine teslim ettiler. Belediye yetkilileri de çevreye olan duyarlılıklarından dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiler.

 

ÇEVRE İÇİN ÇOK ZARARLI

 

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri elektronik atıkların denetimsiz şekilde çevreye atılmasının büyük zararlara neden olduğunu belirterek” e atık  olarak değdiğimiz eski tv, monitör, radyo, teyp, bilgisayar, buzdolabı, çamaşır makinasının yapımında klorlu solventler, bromlu alev geciktiriciler, PVC, ağır metaller, plastik ve gazlar kullanılmaktadır. Örneğin bilgisayar ve monitörlerde kurşun ve bunun gibi insan sağlığını tehdit eden zararlı maddeler bulunmaktadır. Bu atıklar normal durumda kullanıcı için riskli olmayıp, yok etmek amacıyla atıldıklarında insan ve çevre için büyük tehlike oluşturabilir. Bu tarz atıkların, doğa ve insan sağlığına verdiği zararların önlenmesinin yanı sıra içeriğindeki değerli metallerin geri kazanımıyla ekonomiye katkı da sağlanmaktadır. İzmit Belediyesi olarak uzun yıllardır bu tür atıkların ayrı toplanması, sonrasında da lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilmesine yönelik çalışmalar yapmaktayız. Şehrimizdeki eğitim kurumları da bu çalışmalarımıza büyük destek vermektedir” dediler. İzmit Belediyesi’nin son 5 yılda 122 ton elektronik atık toplayarak geri dönüşümünü sağladığı da kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826