banner2752
banner2750
banner2776

ÖĞRENCİLER EDEBİ HAYAT'A HAZIRLANIYOR

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek  “Edebi Hayat Okumaları” isimli kitap okuma projesi kapsamında ücretsiz olarak okullara dağıtılan kitapları okumaya devam eden öğrenciler, 7 Nisanda yapılacak sınava hazırlanıyor. Okullarda oluşturulan beşer kişilik gruplar Mustafa Ruhi Şirin’e ve Sezai Karakoç’a ait kitapları okuyor.

 

KİTAPLAR OKUNUYOR

Kocaeli’nde öğrenim görmekte olan özel ve resmi tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik proje kapsamında, ortaöğretim öğrencileri Mustafa Ruhi Şirin’e ait eserleri, lise öğrencileri ise Sezai Karakoç’a ait eserleri okuyarak bu kitaplar üzerinden sınava tabi tutulacak.

 

KİTAP OKUMAYI ÖZENDİRİYOR

Edebi Hayat Okumaları isimli kitap okuma projesi ile öğrencilerde kitap sevgisi oluşması, öğrencilerin kitap okumaya özendirilmesi hedefleniyor. Kocaeli genelinden 279 ortaokul, 159 liseden 7.955 öğrenci Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Edebi Hayat Okumaları isimli kitap okuma projesine katılıyor.

 

SINAV 7 NİSANDA

“Edebi Hayat Okumaları” kitap okuma projesi, öğrencilere; Türkçe’yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, onlara güven duygusu kazandırmak, bilim ve sanat eğilimi sağlamak, milletlerin asıl kurtuluşunun kültürel zaferlerden geçtiğini kavratabilmek amacını taşıyor. “Edebi Hayat Okumaları” kitap okuma projesinin 7 Nisanda sınavı yapılacak.

 

TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Ortaokul öğrencileri Mustafa Ruhi Şirin’e ait, Geceleri Mızıka Çalan Kedi

Her Çocuğun Bir Yıldızı Var, Mavi Rüyalar Gören Çocuk, Dünyaya Gülen Adam, Aşk Olsun Çocuğum Aşk Olsun kitaplardan; Lise öğrencileri Sezai Karakoç’a ait Diriliş Neslinin Amentüsü, Monna Rosa Şiirler – I, Alınyazısı Saati Şiirler, Günlük Yazılar 4 (Gün Saati), Diriliş Muştusu kitaplarından sınava tabi tutulacak. 120 sorunun sorulacağı 2 saatlik sınav sonucu başarılı olan öğrencileri ve grubu başarılı olan rehber öğretmenlerini ve okullarını ise teşvik ödülleri bekliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680