Öğrenciler ter döktü
Binlerce öğrencinin kaderini belirleyen ve üniversite sınavının ikinci ayağı olan LYS heyecanı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de devam etti. Cumartesi günü başlayan sınavlara bugün de devam edildi. Mart ayında başlayan YGS’den sonra ikinci ayak olan LYS’de binlerce öğrenci ter döktü. Önce ki gün Sosyal bilimler ile başlayan LYS maratonu bugün de matematik bölümü olan LYS-1 ve yabancı dil bölümü olan LYS-5 sınavlarıyla devam etti. 

 DİKKATLİ ARAMA

İl genelinde 188 binada yapılan sınavlarda yaşanabilecek her hangi bir sorun için toplamda 5 bin 88 görevli yer alırken, sabahın erken saatlerinde ise öğrencilerin koşuşturması başladı. Sınava giren sayısının az olmasından dolayı ise merkez okulları açılmadı. Sınava yetişmeye çalışan öğrenciler Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz taşımasından faydalandı. Sınav yerlerine gelen öğrenciler görevliler tarafından didik didik aranırken, üzerlerindeki takı, çanta, telefon ve aksesuara da izin verilmedi. Öğrenciler sınavda kendi kalemleri yerine ise ÖSYM’nin verdiği kalemleri kullandı.

 AİLELER HEYECANLA BEKLEDİ

Erken saatlerde sınav yerlerine gelmeye başlayan ve sınav yerlerine yerleşen öğrencilerin, sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanlarının kontrolleri büyük bir incelikle yapıldı. Öğrenciler, sınavda başarılı olmak için çaba harcarken, aileleri ise okul bahçelerinde sabırsızlıkla evlatlarını bekledi. Kimi anneler evlatları için Kuran-ı Kerim okudu. Öte yandan ise simit ve su satan seyyar satıcılar, işlerinin hareketlenmesi için okul çevresinde yer aldı.  22 Haziran Cumartesi sabah 10.00’da ise fen bilimleri sınavı LYS-2 ve 23 Haziran Pazar günü edebiyat coğrafya sınavı LYS-3 gerçekleşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817