Öğrencilere akademik düzeyde tiyatro eğitimi
 

 

YETENEK TEK BAŞINA YETMEZ

‘Türkiye’de tiyatro sanatının yeri’,  ‘Tiyatro ile mesleki anlamda ilgilenmek için izlenecek yol’ ve ‘Tiyatro mesleğinin çalışma alanları’ ana başlıklarının konu edildiği seminerde; Atılım Anadolu Lisesi öğrencileri, özellikle tiyatroyu bir meslek olarak yaşamın merkezine almak ve kalıcı başarı elde edebilmek için neler gerektiği konusunda Benli’ye çeşitli sorular yöneltti. Soruları içtenlikle yanıtlayan Şehir Tiyatroları sanatçısı, tiyatral yeteneğin başarının tek anahtarı olmadığını; kalıcı başarının, düzenli çalışma, azim, bilgi ve sürekli gelişim gibi pek çok kavramı da içerdiğini dile getirdi.

 

ÖĞRETMENLER DE YARARLANIYOR

Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan çalışmada orta öğrenim kurumlarının tiyatro sorumlusu öğretmenlerine dönük “Oyun seçimi”, “Oyunculuk çalışmaları”, “Dramaturji”, “Sahneleme Teknikleri” ve “Süreç yönetimi” seminerleri de Şehir Tiyatroları profesyonel sanatçıları tarafından tamamen ücretsiz olarak veriliyor. Tüm seminer programı katılımcıların derslerini aksatmaması için ders saatleri dışında uygulanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817