Öğrencilere “Bilinçli Tüketici” seminerleri
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarına yönelik Bilinçli Tüketici konulu seminerler vermeye devam ediyor. Görsel videolar ve slaytlarla desteklenen seminerlerde satın alınan gıda maddelerinde dikkat edilecek hususlar öğrencilere aktarıldı.

 

HEDİSE EVYAP İLKOKULU

Büyükşehir Belediyesi Tüketici Hakları Zabıta Amirliği tarafından gerçekleştirilen seminerler Körfez İlçesi Hedise Evyap İlköğretim Okulu’nda devam etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli olarak yürütülen seminerlerde öğrencilere alışveriş yaparken dikkat etmesi gereken konularda önemli bilgiler verildi. Öğrencilerin günlük hayatlarında ve alışverişlerinde karşılaşabilecekleri sorunlarda neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirildi.

 

NELERE DİKKAT EDİLMELİ

Öğrencilere gıda maddesi satın alırken mutlaka son kullanma tarihine dikkat etmelerinin gerektiğine dikkat çekilen seminerlerde ürünlerin üzerinde fiyat etiketinin olmasının gıda güvenirliğinin önemli şartlarından olduğu ifade edildi. Sinevizyon eşliğinde yapılan seminerlerde 4077 sayılı Tüketiciyi Korunması Hakkındaki Kanuna göre tüketicilerin hakları ve karşılaşılan sorunlarda çözüm yolları konusunda bilgiler verildi.

 

BİLGİ İRTİBAT NUMARALARI

Alışveriş merkezlerindeki etiket denetimlerine de devam eden Büyükşehir Zabıta ekipleri tüketici konularındaki şikâyetlerde vatandaşların haklarının neler olduğunu ALO Zabıta 153, ALO 175 Tüketici Hatları ve en yakın İlçe Zabıta Müdürlüklerinden öğrenilebileceğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817