“Öğretmenlerimizin varlığı toplumumuz için çok önemli”

Derince Belediyesi’nin İlçe Halk Eğitim Merkezi ile birlikte açtığı kurslarda eğitim veren öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen buluşmada söz alan Başkan Alemdar, eğitimin toplumun temelini oluşturduğunu belirterek “ Yarınlarımızı emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin varlığı toplumumuz için çok önemli” dedi

Beş ayrı noktada eğitim

Derince’de birbiri ardına açılan bilgi evleri ve mahalle konaklarıyla binlerce kişiye çeşitli kurslar düzenleyen Derince Belediyesi, yeni eğitim-öğretim döneminde de yine çok sayıda kursla hizmet veriyor. Derince Belediyesi tarafından hizmete açılan Fatih Mahallesi Gençlik Merkezi, Yenikent Sosyal Tesisleri, Mersincik Bilgi ve Sanat Evi, Kusachi Hobi Akademisi ve Çınarlı Mahalle Konağı ile bu yıl beş ayrı merkezde kursların gerçekleştiği ilçede, eğitim-öğretim dönemi ile ilgili bir toplantı düzenlendi.

Öğretmenler Günü’ne özel

Bilgi Evleri ve Mahalle Konakları’nda ders veren öğretmen ve usta öğreticilerin katılımıyla gerçekleşen toplantı 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde bir kutlama yemeği şeklinde geçti. Sahil Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Milli Eğitim İlçe Müdürü Remzi Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Kam, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet İpekdal, Bilgi Evleri ve Mahalle Konakları Koordinatörü Serkan Saka, belediye ve halk eğitim hocaları katıldı.

İpekdal ve Turan’dan teşekkür

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Derince Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhammet İpekdal, öğretmenleri 24 Kasım nedeniyle kutladıktan sonra Başkan Alemdar’ın her zaman eğitim camiasının yanında olduğunu belirterek kendisine teşekkürlerini ifade etti. Milli Eğitim İlçe Müdürü Remzi Turan ise yaptığı konuşmada, Derince’de eğitim camiasının çok şanslı olduğuna vurgu yaptı. Başkan Alemdar’ın her zaman yanlarında olduğunu belirterek teşekkür eden Turan, tüm öğretmenlerin de bu özel günlerini kutladı.

İnsanların mutluluğu için çalışıyoruz”

Programda son konuşmayı yapan isim ise Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar oldu. Konuşmasına öğretmenleri kutlayarak başlayan Başkan Alemdar “Binlerce kursiyerimizin çeşitli alanlarda bilgi ve beceri kazanmalarına katkı sunan öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü bugünden kutlar, bundan sonraki yaşamlarında da mutluluklar dilerim.” dedi. Öğretmenlerin varlığının toplumlar için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Alemdar, “Bu salonda bulunan herkes insanların mutluluğu için çalışıyor” dedi.

Kültürel hizmetlere vurgu yapıldı

Eğitimle ilgili her çalışmanın yanında olmaya gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Alemdar, belediyeciliğin sadece çevre çalışmaları, imar, altyapı ve üstyapıdan ibaret olmadığını söyleyerek, kültürel hizmetler noktasında Derince’de önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yapılan uyumlu çalışmaların önemine vurgu yapan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar “Biz insanımıza hizmet için buradayız ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz. ” dedi

Mutlulukları yüzlerde görüyoruz”

Merkezlerde açılan kurslara katılanların mutluluklarını yüzlerinde gördüğünü ifade eden Başkan Alemdar, Derince Belediyesi olarak artık hedeflerinin kültürel anlamda çeşitli etkinliklerin akademisinin oluşabileceği bir ilçe olmak olduğunu söyledi. Programın sonunda Başkan Alemdar, katıldığı yarışmada üçüncülük ödülü alan Hüsn-ü Hat Sanatçısı Erol Balcı’ya plaket takdim etti. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda öğretmenler duygularını aktarırken, program Başkan Alemdar’ın, öğretmenlere hediye takdim etmesiyle noktalandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817