Oktay Öztürk tutuklandı, 19 kişi serbest kaldı
 Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Körfez ilçesinde Oktay Öztürk ve grubuna yönelik operasyon düzenlenmişti. Operasyonda çete lideri olduğu öne sürülen Oktay Öztürk ile birlikte toplam 20 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahısların haksız yolla kazanç sağladığı ve silahlı suç örgütü kurdukları iddia edildi. Emniyette 3 gün boyunca süren sorgulamaların ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilen Öztürk grubunun ifadeleri akşam saatlerine kadar devam etti.


Yakınları adliye önünde bekledi
Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren 20 kişilik grup daha sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin yakınları da adliye önüne beklemeye başladı. Benzer suçlamalarla daha önce de gözaltına alınan gruptan 19’u sevk edildikleri mahkemece denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılırken çete lideri olduğu öne sürülen Oktay Öztürk mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Serbest bırakılan şüpheliler sevinçlerini kapıda bekleyen yakınları ile paylaştı.

 

“Babam mafya değil”
Suç örgütü kurmak ve yönetmek iddiasıyla tutuklanmasına kara verilen Oktay Öztürk jandarma aracına bindirilerek Kandıra Cezaevi’ne gönderildi. Öztürk’ün yakınları da araçlarıyla birlikte kendisini Kandıra’ya kadar takip etti. Tutuklanan Oktay Öztürk’ün oğlu Murat Öztürk ise babasının haksız ve suçsuz yere tutuklandığını belirterek “Babam mafya değildir. Haksız ve suçsuz yere tutuklanmıştır. Biz babamla birlikte ticaret yapıyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817