Okullar Hayat Oluyor

MÜSTEŞAR ERSÖZ DE KATILDI

Kocaeli’de Mart 2012 yılında hayata geçirilen Okullar Hayat Olsun Projesi değerlendirme toplantısı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı’ya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, KOTO Başkanı Halil İbrahim Keleş, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve il protokolü katıldı.

 

EĞİTİMLİ TOPLUMA SAHİP OLMAK

Okulların ders saatleri dışında da kullanılmasını amaçlayan proje kapsamında yapılan toplantıda konuşan Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerini gerçekleştirecekse mutlaka daha eğitimli bir nüfusa ve topluma sahip olması gerektiğini aktardı. Ersöz, Projenin amacının eğitimi topluma yaymak, toplumu da okullarla  buluşturmak olduğunu aktararak toplumun eğitim seviyesinin yükseltilmesini hedeflediklerini belirtti.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN TAM DESTEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ise, öğrencilerin bulunduğu saatler dışında atıl vaziyette duran okullara can verecek olan proje, toplumun geleceği açısından önemli fırsatları bünyesinde barındırdığını kaydetti. Başkan Vekili Özak, uygulamaya girecek olan projeyle okulların ders saatleri dışında da eğitim ve öğretime devam edeceğini ifade ederek “Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime çok önem veriyoruz. Okullarımıza açık ve kapalı spor sahaları, malzeme desteği ve onarım hizmetleri sağlıyoruz. 6. sınıf öğrencilerine laptop, ÖSS’’de ilk yüze girenlere otomobil ve ortaöğretimde başarı gösterenlere bisiklet vererek ödüllendiriyoruz” dedi.

 

YAPILAN ÇALIŞMALAR

İlimizde 183 okulda proje uygulanırken, proje kapsamında 35 kurs açıldı, kurslardan toplam bin 180 kursiyer yararlandı. Belediyeler ile ilk ve orta öğretim kurumları iş birliği içinde açılan kursların yanı sıra okullarda 177 konferans ve çok amaçlı salon, 250 derslik, 62 bilgi teknolojisi sınıfı, 133 kütüphane, 49 spor salonu ve 112 masa tenisi, basketbol, voleybol için spor alanları hizmete sokuldu, 72 okul bahçesi ağaçlandırıldı, 54 oyun alanı öğrenci ve velilerin hizmetine açıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817