ÖMER ÇAKAL, YARIMCA TAŞIYICILAR KOOPERATİFİNE ADAY
 SS Yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 10 Mayıs Pazar günü, saat 09.00’da kooperatif salonunda yapılacak olan Genel Kurulunda, 3 dönemdir başkanlık görevini yürüten Veysel Şenol’a rakip çıktı. Kooperatif üyelerinden olan Ömer Çakal, 8 arkadaşı ile yönetim listesi yaparak, aday olduğunu açıkladı. Adaylığını açıklayan Ömer Çakal, mevcut yönetimin yorulduğunu ve dinlenmesi gerektiğini belirterek, genç kadro olarak göreve aday olduklarını söyledi.

Adaylığını açıklayan ve listesinde yine kooperatifin üyelerinden olan Cavit Sezer, Orhan Sağdun gibi isimlerin de yer aldığını belirten Ömer Çakal, şoför esnafı ve nakliyatçılık yapan esnafın sorunlarının her gün daha da arttığını, bunları çözmek için de genç, dinamik kadrolara ihtiyaç olduğunu söyleyerek, ‘’Biz genç bir kadro olarak yönetime adayız. Veysel Şenol ve ekibinin çalışmalarını eleştirmiyoruz, ancak artık yorulduklarını düşünüyoruz, bu nedenle de göreve talip olduk’’ dedi.

Ömer çakal, nakliyatçı esnafının sorunlarını sıraladığı konuşmasında, ‘’Kamyoncu esnafı vergilerini ödeyemiyor, en pahalı yakıtı biz kullanıyoruz, parça fiyatlarına yetişilmiyor. Bir nakliyecinin para kazanması için ayda 45 sefer yapması lazım, bu da günde iki sefer demektir. 56 saati limanda geçen kamyoncunun sosyal hayatı bitiyor, bu kadar zor koşullarda çalışmasına rağmen aldığıyla geçinemiyor, borçlarını ödeyemiyor. Kurumumuzun müthiş faiz giderleri var, iş hacmi arttırılırsa gelir çoğalınca bu sorun da ortadan kalkar. Üyelerle ikili, barışık düzenler kurulmalı, nakliyecinin yakıt yükünü azaltmak için daha düşük fiyatla, iskontolu mazot alışları yapılmalı. Tahsilatlarda ki sorunlar nedeniyle bu anlaşmalar yapılamıyor. Gelişen piyasaya göre, ihtiyaç ve isteklere ayak uyduracak şekilde araç, dorse yenilemesi yapılmalı, toplu anlaşmalar la araç sahipleri bu imkanlardan faydalandırılmalı’’ dedi.

Mevcutta 195 araç ve 209 üyenin yer aldığını belirten Ömer Çakal, Yarımca Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığını kazanması halinde yapacaklarını da şu şekilde sıraladı, ‘’Dubai Port hızla bitiyor, Evyap’ın ihtiyacı artıyor. Bölgede artan bir taşımacılık kapasitesi oluşturuyor. Kooperatif olarak oturup bu işletmelerin yetkilileri konuşarak, gücümüzü ortaya koyup, anlaşmalar yapacağız. Bunun için de kısa sürede toplu anlaşmalar yaparak, üyelerin araç gücünü arttırıp, araç, dorse ve ekipman yenilemelerini sağlayacağız. Güçlü bir araç filosu ile müşterinin karşısına çıkmalıyız. Şu anda eski olup yüzde 40’larda yakıt yakan araçlar var ve karlı değil, oysa yeni araçlar yüzde 30’larda yakıt kullanıyor ve karı arttırıyor. Sıkıntılarımızı ilgili makamlara raporlar halinde aktarıp, çözüm bulmalarını isteyeceğiz. Önce kooperatifin borçlarını sıfırlayacak garaj yerimizi büyütecek ve araç filomuzu yenileyeceğiz. Şu anda 1990 model dorse kullanan da var, 2015 model dorsesi olan da. Araç sahiplerine destek olarak bu yenilemeleri yaptıracağız. Bu meslek babadan oğla geçen bir meslek olabilmeli, kamyoncunun sahibi yok ve sıkıntıları büyük ama dile yeterince getirilmiyor. Ne yazık ki bu meslekte ki şoför esnafı da fazla yetişmiyor, direksiyona geçen her sürücü de şoför olamıyor. Bu nedenle, mesleği yapanlara sahip çıkılmalı, çalışma koşulları iyileştirilmeli, borç batağından çıkartılmalılar’’ dedi.

Ömer Çakal kimdir?

Kooperatif yönetimine 9 kişilik genç listesiyle aday olan Ömer Çakal, 1980 Körfez doğumlu. Baba mesleği olarak nakliyeciliği devir aldı ve ikisi kooperatifte, ikisi kirada 4 aracı var. Hereke Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan Ömer Çakal, Körfez’de oturuyor, evli ve 3 çocuk babası. Lojistikçilikte yapan Ömer Çakal, yönetime genç kadrosuyla aday olduğunu söylüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817