banner2779
banner2752
banner2750

ÖN KAYIT YAPTRIMAYAN KURBANLIK SATAMAYACAK


 

İzmit Belediyesi, modern kurban pazarında satış yapmak isteyenlerin kayıtlarını almaya başlıyor.

Büyük ve küçükbaş kurbanlık satışı yapmak isteyenlerin başvurularını 25-26 Temmuz tarihleri arasında Zabıta Müdürlüğü’ne yapmaları gerektiği açıklandı. Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada” 25-26  Temmuz tarihleri arasında ön kayıt yaptırmayanlar modern hayvan pazarında satış yapamayacaklar. Yurdun dört bir yanından yapılacak ön başvurular sonunda kura ile satış yerlerinin belirleneceğini söyleyen yetkililer “ Türkiye’nin en modern hayvan pazarında kurbanlı satmak isteyenler Çarşamba ve Perşembe günleri ön kayıt yaptırmak zorunda. Ön kayıt yaptırmayanlar modern hayvan pazarında kurbanlık satışı yapamayacaklar” dediler.

KAPASİTE 2 KATINA ÇIKARTILIYOR

İzmit Belediyesi Modern Hayvan Pazarı, Solaklar yolu üzerindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde bulunuyor. Kurban bayramlarında kapasitesi 2 katına çıkartılan pazar alanında normal zamanlarda 1500 büyükbaş ve 1000 küçükbaş hayvan barındırılabiliyor. Modern hayvan pazarında hastalık şüphesi taşıyan hayvanların muhafaza edileceği karantina padokları, alım satım kantarları, giriş ve çıkışta araçları tamamen dezenfekte eden dezenfekte tünelleri, misafir yatakhaneleri, soyunma ve duş odaları, mescit, mutfak, idari birimler, TIR parkı, samanlık, sızdırmazlık esasına göre düzenlenmiş çevre kirliliği yapmayan gübre çukuru, yağmur ve temizlik sularının tahliyesi için yapılmış kanallar yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751