banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

OPAK : KÖRFEZ’DE KAYIP ŞAHIS KALMAYACAK
Ahmet YARAR/Körfez


Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Körfez İlçedeki Muhtarlar ve kayıp şahıs ailelerinden birkaç aile katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Opak Körfez’de 2012 senesinde 100 kişinin kaybolduğu ihbarını aldıklarını, bu kayıp şahısların 94’ünü bulup ailelerine teslim ettiğini vurguladı.

OPAK;”TOPLUM DESTEĞİ İSTEDİ”
Körfez İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Opak emniyet güçlerinin olay her ne olursa olsun toplum desteğine ihtiyaçlarını olduğunu belirtti. Konuşmasına devam eden Opak;” Biz emniyet görevlileri olarak her türlü olaydan sorumluyuz. Ancak bizim ürettiğimiz projelere halkımızın da destek vermesi gerekiyor ki başarımız en üst konuma yerleşsin. Her vatandaş bir polis görevini vicdanında üstlenirse ilçemizde aydınlanmamış tek bir olay bile kalmaz. Bu konu ile ilgili olarak tüm muhtarları buraya, mahalle önderleri olduğu için çağırdım.

KAYIP ŞAHIS KALMAYACAK
Körfez’de 2012 senesinde 100 kişinin kaybolduğu ihbarını aldık. Körfez ilçe emniyet olarak bu kayıp şahısların 94’ünü bulup ailelerine teslim ettik. Evden kaçış yada kaybolma sebeplerini araştırdık. Kayıp olan vatandaşların bir çoğunun evindeki aile baskısı ve huzursuzluk nedeniyle bir kurtuluş yolu olarak gitmeye çalıştıklarını öğrendik. '' Körfez’de Kayıp Şahıs Kalmasın” adlı projemizin içerisinde yer alan, kayıp şahıs bulunduktan sonra gerekli psikilojik yardım ve desteğimizi de göstereceğiz.

TÜM ÖZEL ve DEVLET KURUMLARINDAN YARDIM ALACAĞIZ
Kaybolan yada herhangi bir sebeple evinden ayrılan ailesine küsen vatandaşımızın bulunmasında kullanacağımız sistemleri de değiştirdik. Bunlar sırasıyla; mahalle muhtarlarından yardım alınacak. Mahalle muhtarlarına bağlı olarak tanıdıkları ve arkadaşları araştırılacak. Özel ve devlet bankalar ve sistemleri, yurt dışı giriş ve çıkış kontrolleri, kahvehaneler, SGK sistemleri, hastaneler ve özel poliklinikler ve daha saymadığım bir çok özel ve devlet kurumlarından sorgu yaparak kayıp olan arkadaşlarımızı bulacağız. Bulduğumuz vatandaşımızın sorunlarını çözüp rahat bir aile ortamında huzur bir şekilde yaşamasını sağlayacağız”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826