banner2779
banner2752
banner2750

 ORDU EVİ MİSAFİRHANESİ YIKILACAK

Tarih Koridoru projesine büyük önem veren ve İzmit’in tarih turizmine açılması için bu projenin çok önemli olduğunu ifade eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, düzenlediği basın toplantısı ile Tarih Koridoru projesinin son durumu hakkında bilgi verdi.

YIKIM KARARI ÇIKTI

Kültür Tepesi’nde gerçekleştirilen toplantıda “kültürel mirasımızı yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilen ‘’Tarih Koridoru’’ projesi şehrin dokusunu korumayı ve şehir kültürünü yaşatma bilincinin geliştirilmesini görev edinmiştir” diyen Başkan Doğan, proje kapsamında Ordu Evi Misafirhanesi olarak hizmet veren binanın yıkım kararının çıktığını söyledi. Söz konusu binanın kısa bir süre içinde yıkılması ile birlikte Kültür Tepesi, İmaret Cami, Redif Binası ve Kasr-ı Hümayun’un daha da ortaya çıkacağına dikkat çeken Doğan, bu karar ile birlikte Tarih Koridoru projemizin ilk etabı olan Kültür Tepesi kısmında önemli bir işi daha tamamlamış olduk” dedi.

ÜLKEYİ SEVMEK, ÜLKEYE HİZMETLE GÖSTERİLİR

Tarihe sözde değil özde önem verdiklerini dile getiren Başkan Doğan “ Bu ülkeyi sevmek, bu ülkeye hizmet etmekle gösterilir. Bu ülkeyi sevmek bu ülkenin geçmişine, tarihine sahip çıkmakla gösterilir” dedi.

Restorasyonlar devam ediyor

Tarih koridoru projesinde yapılan son çalışmaları da kısaca değerlendiren Doğan “ Tarih Koridoru projesi kapsamında Kültür Tepesi Saat Kulesi, Yeşil Konak, Sirkeciler Konağı, Elbeyoğlu Konağı, Sırrı Paşa Konağı, Süleyman Paşa Hamamı, Akçakoca Dere Camii, İmaret Camii, Portakal Mustafa Ağa Mescidi, Yumurtacı Mescidi Haziresi, Süleyman Paşa Hamamı, Kabaran Çeşme, Işık Çeşmesi, Zeliha Kadın Çeşmesi, Kapanca Sokak Su Sarnıcı, Kapanca Sokak 9-10 Parsel’deki Butik Otel ve Kapanca Sokak 16-23-25-25 parseldeki tarihi binaların restorasyon işleri bitti. Toplamda 21 tarihi yapı restore edildi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751