Ören’in organları birçok insan için ikinci şans olacak

 İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde pek çok kişiye örnek olması gereken önemli bir olay yaşandı. Kalp krizi geçirip, yoğun bakımda tedavi altına alınan ve beyin ölümü gerçekleşen Zeki Ören(73) isimli hastanın çocukları, babalarının organlarının alınmasına izin verdi. 

ÇOK HAYAT KURTARACAK
İzmit Tüysüzler Mahallesi Murat Çobanoğlu Sokak’ta oturan, Petrol Ofisi emeklisi Zeki Ören, kalp krizi geçirdi. Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan, duran kalbi çalıştırılan Zeki Ören’in yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar,  Denizli Bozkurt İlçe Garnizon komutanı olan oğlu  Ömer Ören ile  Antalya Kumluca Sosyal bilimler Lisesi Müdür yardımcısı olan kızı  Emel Ören ile görüştüler,  yaşamasının mümkün olmadığını belirterek organlarının alınmasını teklif ettiler.  ÇOCUKLARI ONAY VERDİ Ömer Ören ve Emel Ören, hayatlarının belki de en zor kararını verdiler. İstanbul’dan organ nakli ekibi Seka Devlet Hastanesi’ne geldi. hayatından umut kesilen, makineye bağlı olan babalarının fişinin çekilmesini onayladılar. Özel ekip,  Zeki Ören’in böbrek, karaciğer, kalp ve göz korneasını aldı, organ bekleyenlere nakil için götürdü. Zeki Ören7in cenazesi, bugün ikindi namazının ardından Tüysüzler Camii’nden alınarak Kullar mezarlığında toprağa verilecek. Organları ise, en az 4 insana hayat verecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817