ORHAN TUNA, "FİTNEYE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Orhan Tuna’nın yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Son günlerde gerek basınımızda, gerek sosyal medyada ve spor kamuoyunda, Körfez ilçemizdeki amatör spor kulüplerimizle ilgili çıkan haberlere istinaden bu açıklamayı yapma gereği duyduk.

Öncelikle ilçemizdeki amatör spor kulüplerimiz; uzun yıllardır gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, spor yapmalarını sağlayarak sağlıklı bireyler yetiştirmek ve sosyalleşerek arkadaşlık ilişkilerini geliştirmeleri maksadıyla hizmet etmektedirler. Bunun yanı sıra her kulübümüzün şampiyonlukları, bölge ve ülke çapındaki müsabakalarda başarıları ve üst klasman takımlara sporcu yetiştirilmesi gibi başarıları mevcuttur.

Kulüplerimiz bu hizmetleri yerine getirirken; gerek kulüplerimizin yöneticileri, gerek üyeleri ve gerekse camialarından destek almaktadırlar. Bunun yanı sıra başta Körfez Belediyemiz olmak üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, KASKF’muz, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün kulüplerimize büyük katkıları olmaktadır. Özellikle Körfez Belediyemiz her yıl meclis kararıyla kulüplerimize gerek maddi, gerek malzeme ve gerekse ulaşım imkanlarını sunmaktadır. Bu hizmetlerinden dolayı her platformda dile getirdiğimiz gibi bir kez daha belediyemize müteşekkir olduğumuzu belirtmek isteriz.

Körfez ilçemizdeki amatör spor kulüplerimiz bir araya gelerek Kocaeli’de ilk kez resmi bir dernek statüsünde, 13 Haziran 2017 tarihinde Körfez Kulüpler ve Spor Adamları Birliği Derneğimizi kurmuştur. Yine bu derneğimiz çatısı altında Körfez Belediyemizin de katkılarıyla birçok faaliyetlerimiz olmuştur. Bu birlik ve beraberliğimiz, Körfez Belediyemiz tarafından da desteklenmiş ve olumlu karşılanmıştır.

Zaman zaman Kulüpler Birliğimiz çatısı altında; Kulüp Başkanlarımız, yöneticilerimiz ve spor adamlarımızla bir araya gelerek istişareler yapmakta ve eksiklerimizi konuşmaktayız. Yine böyle bir toplantı da KASKF başkanımız Murat AYDIN ve Körfez Gençlik Merkezi Müdürümüz Abdülselim KOÇLU’yu ağırladık. Gençlik Merkezimizin, ilçemizde kulüplerimiz bünyesinde spor yapan gençlerimize yönelik uyuşturucu ile mücadele konulu semineri hakkında konuştuk. Ardından Kulüpler Birliğimiz olarak derlemiş olduğumuz sorunları Federasyon başkanımıza ilettik. Bu sorunlar; ilçemizdeki tesis eksiğimiz, Esentepe Stadımızın kulüplerimize yetmediği ve Esentepe stadımızın zeminin kötü olması, çevre şartlarının iyileştirilmesi ve birkaç kulübümüzün stadda odalarının bulunmamasıydı. Esentepe Stadı’nın işletmesi Kocaeli Büyükşehir Belediyemize ait olduğu için Federasyon Başkanımızdan bu konuyu ilgili Spor Müdürüne iletmesini talep ettik. Ardından kulüp başkanlarımız tek tek söz alarak tamamen şahsi görüşlerini ve taleplerini federasyon başkanımıza iletmişler ve federasyon başkanımızda toplantının sonunda bütün soruları cevaplandırmıştır. Bu toplantı hiçbir şekilde bir kurum ve kuruluşumuzu hedef alan bir toplantı olmamıştır.

Bu yanlış anlaşılmaların bir an evvel çözüme kavuşması için ilçemizdeki amatör spor kulüplerimiz olarak her türlü çabayı sarf edeceğiz. Fitneye izin vermeyeceğiz ve Körfez Belediyemiz’le birlikte Körfez ilçemizdeki gençliğimiz için hizmet üretmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna duyurulur’’ denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817