banner2779
banner2752
banner2750

ORHANGAZİ SPOR SALONU’NUN ZEMİN KAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi okullara spor salonu kazandırmaya devam ediyor. Öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda spor eğitimi almaları için yapılan spor salonları çeşitli sporların icra edilebileceği şekilde yapılıyor. Bugüne kadar pek çok okulun yanında inşa edilen okul tipi spor salonları zaman zaman da halkın kullanımına sunuluyor. Büyükşehir Belediyesi bu salonlardan birini de Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi için yapıyor. Spor salonunun zemin kat hasırlı beton imalatı tamamlanırken çelik kolonlar yerleştirilmeye başlandı.

 

50 BİN GENÇ YARARLANACAK

Körfez’de yaşayan 50 bin gencin yararlanabileceği Körfez İlçesi Orhangazi Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun geçtiğimiz ayda yapılan temel atımından sonra işler hummalı şekilde devam ediyor. Son olarak yapının zemin kat betonları döküldü. Tribün kalıbı da kurulan yapının çelik kolonları hızla dikilmeye başlandı. Bu hafta tribün kalıpları sökülecek olan kapalı spor salonunun izolasyon ve koruma duvar işleri de başladı. Ayrıca ekipler, çelik konstrüksiyon imalatına da devam ediyor.

 

3 ADET SALON

Büyükşehir Belediyesi spora ve sporcuya verdiği önem doğrultusunda hayata geçirdiği spor salonunda yapım çalışmaları başlarken drenaj hattı uygulamaları da tamamlanıyor. Sahanın temel altı betonu dökülüyor. Proje kapsamında döşeme demirleri bağlanan su deposunun betonu dökülecek. Bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen spor salonu toplam bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak. Salonun zemin katında 28 çarpı 13 metre ebatlarında basketbol sahası, bu saha ile ortak kullanımlı 9 çarpı18 metre ölçülerinde voleybol sahası yapılacak. Yapının birinci katında diğer faaliyetlerin yapılabileceği toplam 360 metrekare ölçülerinde 3 adet de salon yer alacak.

 

FİBA ONAYLI ZEMİN

Spor salonunda 220 kişilik tribün antrenör odası, soyunma odaları, duşlar, tuvaletler ve büfe için ayrılmış kısımlar yer alacak. Salonun yapımında 28 ton demir 366 metreküp alüminyum kompozit panel, 1840 metrekare kenetli çatı ve cephe kaplaması, 115 ton yapı çeliği, yaklaşık 450 metreküp hazır beton kullanılacak. 633 metrekare FİBA onaylı PVC zemin kaplaması uygulaması yapılacak.

 

ÇEŞİTLİ SPORLAR

Öğrencilerin spor saati aktivitelerini rahatça yapabilmelerini sağlayan okul tipi spor salonları, farklı spor dallarında da antrenman yapmaya imkânı veriyor. Fitness, güreş, judo, jimnastik bu sporlardan bazıları arasında yer alıyor. Isıtma ve soğutma sistemleri bulunan salonlar her türlü hava şartlarında spor yapma olanağı sağlıyor. Okulların kapalı olduğu akşam saatlerinde ve hafta sonlarında uygun görülen zaman aralıklarında vatandaşlar da spor salonlarından faydalanabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751