ÖRNEK PROJELER HİZMETE BAŞLADI
  

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde Caner Göçmez adlı eczacı tarafından hazırlanan 3 ayrı proje hizmete başlatıldı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran tarafından hizmete açılan, kütüphane, açık hava kütüphanesi ve sokak hayvanları için yapılan su ve yemek sehpaları halkın da büyük ilgisi ile karşılandı. Caner Göçmez tarafından hazırlanan ilk proje, Tütünçiftlik Güney Mahallesi’nde Körfez Trabzon Arpalı Köyü Derneği’nde açıldı. Halktan toplanan kitap bağışları ile hazırlanan kütüphanede, çeşitli guruplarda yaklaşık 2 bin kitap raflarda yer aldı. Derneğe gelen üyelerine ve halkın okumasına açık olan kütüphanenin tanıtımı ve okuma alışkanlığının yaygınlaşması için okuma günleri düzenlenecek. Belediye Başkanı İsmail Baran, baba –oğul olarak gelecek olan guruplarla okuma günleri düzenlenmesinin çok faydalı olacağını söyledi.

İkinci proje Tütünçiftlik sahilinde sokak hayvanlarına yönelik olarak açıldı. Sahilde yapılan ve sokak hayvanlarının yemek su ihtiyaçlarının konulacağı sehpalara, ilk gıda malzemelerini Belediye Başkanı İsmail Baran ve Caner Göçmez koydu. İlk kez yapılan proje uygulaması ile sokak hayvanlarının beslenmesi için sehpalara sürekli olarak gıda maddeleri konulacağı belirtildi. Daha sonra yine aynı sahilde sosyal tesisler içinde hazırlanan, 3 açık hava kütüphanesi  de halkın kullanımına açıldı. Çocuklar ve yetişkinler için hazırlanan kütüphanelerde 5 bine yakın yine bağışlarla toplanan kitaplar yer aldı. Sahilde dolaşmaya çıkanların faydalanabileceği kütüphanelere, Şehitler Kütüphanesi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Şehitleri Kütüphanesi ve Metin Büyükoğlu Kütüphanesi isimleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817