OSB’LERE  İTFAİYE MERKEZLERİ KURULACAK


   Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanları önceki gün Güzeller OSB Yönetim Binası’nda KSO Başkanı Zeytinoğlu’nun Başkanlığı’nda yaptıkları toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara’da katıldı. Toplantıda İtfaiye çalışmaları ile bilgi veren KBB İtfaiye daire başkanı Kara, yoğun sanayi kuruluşlarının yer aldığı Kocaeli’nin riskli bir bölge olduğunu vurguladı. Gerçekleştirdikleri eğitimlerin meyvesini verdiğini açıklayan İtfaiye Daire Başkanı Kara, “ Daha önce Merkezlerimizden toplam 10 bin 500 lerde  olan   yangın çıkışlarımız şimdilerde 6 bin 700 lere inmiştir. Kocaeli göç alan bir bölgedir. Öncelikle okullarda başlattığımız eğitimlerde önemli bilgi sahibi olan çocuklarımız bu bilgilerini anne ve babaları ile de paylaşarak geniş kitlelere yayılmasını ve bu konuda vatandaşlarımızın da bilinçli hareket etmelerine neden olmuştur”
    Kocaeli’de yılda bir veya iki önemli yangın olayının yaşandığına dikkat çeken KBB İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, “Biz İtfaiye teşkilatı olarak  sadece Sanayicilere değil, trafik kazalarına ve konut yangınlarına da bakma görevimiz var. İtfaiye Teşkilatı olarak Kocaeli’de  Ali Kahya, Arslanbey ve Dilovası  D-100 karayolu kenarında İtfaiye  Merkezleri kurmak istiyoruz. Bu  merkezler vasıtasıyla özellikle sanayi Kuruluşlarındaki yangınlara kısa sürede müdahale edebiliriz. Bu  İtfaiye merkezlerinin kurulmasında yer , bina ve ekipmanlar sanayi kuruluşları tarafından karşılansın. Merkezlerde görev alacak elemanları biz teşkilat olarak görevlendireceğiz” dedi.
SANAYİCİLER  3 DEĞİL 5 MERKEZ OLSUN
    KBB İtfaiye Daire Başkanı Kara’nın  “İtfaiye Merkezi Kurulması” düşüncesini çok olumlu karşılayan KSO Başkanı Zeytinoğlu ve OSB Başkanları “ Bizler yeri ve İtfaiye Merkezi için gerekli   ekipmanları sağlarız. Ancak, Bu  İtfaiye Merkezi sayısı yeterli değildir. Sizlerin tesbit ettiği  İtfaiye Merkez yerlerinin dışında Güzeller OSB ‘ye  ve Dilovası tepesine birer İtfaiye Merkezi daha kurulsun ki, bu merkezlerin yakınlarında yer alan diğer 4 OSB’ye önemli katkı sağlasın. ” şeklinde görüşlerini ilettiler.
    KBB İtfaiye Daire Başkanı Kara  , OSB Başkanlarının bu görüşlerini dikkate alacaklarını belirterek en kısa sürede gerekli çalışmaları başlatacaklarını vurguladı.
TOPLANTIYA KATILANLAR
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KSO Genel Sekreteri M.Barış Turabi, GOSB Yönetim Kurulu Başkanı   Adil Kanıöz, TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi, TOSB Bölge Müdürü Fuat Günel, Gebze Plastikçiler OSB Bölge Müdürü İrfan Ayar, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Kaşkanı Adem Ceylan  ve Bölge Müdürü Edip Saatçioğlu, Gebze V.Kimya OSB  Elektrik Mühendisi Serdar Kaya, Dilovası OSB Yönetim kurulu başkanı Mustafa R Türker ve Bölge Müdürü Serap Türker, Asım Kibar OSB Bölge Müdürü Saniye Dişbudak, Gebze Kömürcüler OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ayhan, Alikahya OSB Yönetim kurulu başkanı Yalçın Sönmez ve Bölge Müdürü Nevzat Göçer, Kandıra Gıda  İhtisas OSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817