banner2779
banner2752
banner2750

Oschatz Enerji 500 işçi alacak
Kazan ve atık ısı sistemleri üzerine 160 yıldır hizmet veren ünlü Alman firması Oschatz Enerji A.Ş. artık ilimizde. Yaklaşık bir yıl önce Başiskele`ye bağlı Yeniköy`de bulunan Serbest Bölge`de hizmete giren Oschatz Enerji A.Ş., 200 çalışanı ve 30 mühendisiyle hergün sadece Almanya için 8 TIR dolusu malzeme üretimi yapıyor. Firmanın ilimizde yaptığı yatırım emin adımlarla büyümeye devam ederken, hedefte 500 kişiye iş imkanı sunmak var. 
 
16 YILDIR TÜRKİYE`DE 
Fabrika ilk etapta 80 boru kaynakçısına ve profesyonel kaynakçıya iş imkanı sağlayacak. Dünyanın yakından tanıdığı ünlü iş adamı Dr. Hans-Jünger Schrag`ın sahibi olduğu çelik firmasının genel müdürü ise Alman mekanik ve kaynak mühendisi Wolfgang Schaller. Türkiye`de 16 yıldır üretim yapan ve kısa sürede sektöre damgasını vuran firmanın Kocaeli ayağında çalışan tek yabancı isim olan Schaller, tüm çalışanlarının Kocaelili olmasını istiyor. 
 
TALEPLER ARTINCA 
10 yılı aşkın süredir Gebze`de çalışan firma, dünya ülkeriyle çalışmalarından kaynaklanan yoğun talebi karşılamak için Serbest Bölge`de 60 bin metrekare alan üzerine yeni fabrika binasını kurarak hizmetini genişletti. Yeni üretim tesislerinin içerisinde sosyal alandan tutun da bir çok detay bulunuyor. Firma, aynı alan üzerinde yeni bir fabrika binası daha kurarak hem iş kapasitesini, hem de işçi sayısını arttıracak. 
 
KOCAELİ YENİ EVİMİZ
Fabrikadaki tek yabancı uyruklu kişi olan Schaller, kendisine nereli olduğu sorulduğunda, ikamet ettiği yer olan Gölcük Hisareyn`i yanıt olarak veriyor. Schaller, Oschatz Enerji A.Ş.`nin Kocaeli`de ürettikleri ürünlerle dünyaya ilimizin adını duyurmayı hedeflediklerini söyledi. 160 yıllık deneyimlerinin sektördeki ayrıcalıkları olduğunu ifade eden Schaller, “Kocaeli, bizim için önemli bir yer, burası bizim yeni evimiz” diyerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 
KAYNAKÇI ACIĞI VAR 
“Oschatz GmbH firmasının Türkiye`deki yan kuruluşu olan Oschatz Enerji A.Ş., 1997 yılında kuruldu” diyen Schaller, “Fabrikamızda üretilen kazan ve atık ısı sistemleri, tüm dünyadaki müşterilerilerimize ulaşıyor. Tabi bunu başarmak bir ekip eşi. Kocaeli`de bunu oluşturmak için personele, daha doğrusu kaynakçıya ihtiyacımız var ancak uygun mesai saatlerine ve dolgun bir maaşa nazaran insanlar iş beğenmiyor. Bizim sektördeki en büyük açık yetişmiş kaynakcı” dedi. 
 
İŞ BEĞENMEME SORUNU 
Firmanın ilimizde istihdam sağlayacağının altını çizen Schaller, “İşçi almak istediğimizi dile getirişimiz bir çözüm değil. Birçok insan iş beğenmiyor. Kaynakçı arıyoruz ve 500 kişiyi uzun yıllar bizlerle çalışması için davet ediyoruz. Ancak bunu beğenmeyen o kadar çok insan var ki. Galiba Türkiye`de işsizlik değil de iş beğenmeme sorunu var. Diğer yandan firmamız, birçok malzemeyi de Kocaeli`den alıyor. Bu da bu ilin esnafları için bir sirkilasyon oluşturuyor” şeklinde konuştu. 
 
SATIŞ MERKEZİ KOCAELİ 
Civardaki büyük fabrikalara baca kazanları yapabilecek potensiyeli olan firma, geri dönüşüm tesisi için de önümüzde yıllar içinde anlaşma imzalayacak. Afrika, Nijerya, Hindistan, Amerika, Kore, Çin gibi birçok ülkeye ürün veren Oschatz Enerji, “Dünya bizim marketimiz” sloganıyla çalışmakta. Schaller, “Ortadoğu`nun satış merkezi de Kocaeli olacak.  Firmamız sayesinde Kocaeli`yi dünya tanıyacak” diyerek iş arayanlara bir kez daha çağrıda bulundu.  
 
İLK ETAPTA 250 İŞÇİ 
Serbet bölgedeki tek sendikalı iş yeri olan fabrika, yıl sonuna kadar 250 kişiye iş verecek. Fabrikanın hedefi bu sayıyı iki yıl içerisinde 500`e ulaştırmak. ISO 9001 kalite belgesi bulunan firma ayrıca ASME onaylı. Oschatz Enerji ayrıca, uluslararası alanda faaliyet gösteren çelik üreticileri için konvertörlü atık gaz soğutma sistemleri tasarlayıp hem üretimini, hem de kurulumunu yapıyor. 
 
MERCEDES`TEN DAHA İYİYİZ
En iyi ürünün bile günün birinde arızalanabileceğini söyleyen Schaller, “Bu gibi durumlarda müşterilerimiz Oschatz firmasının yetkili servisine güvenebilirler. Hızlı yedek parça temini ve gerektiğinde parçaların uzmanlarımız tarafından montajı sayesinde tesisinizin en kısa zamanda tekrar üretime geçmesini sağlıyoruz. Daha anlaşılır bir dille söylemek gerekirse, biz Mercedes`ten daha iyiyiz” ifadesini kullandı.  (bizimkocaeli)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğru_haber 10 yıl önce

nerde 500 işçi alması filan, yalan.. 2-3 ay önce bütün çalışanını kapıya koydu bu fabrika, onu da haber yapın.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751