banner2779
banner2752
banner2750

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ AÇILDI
 Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4. asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katıldığı tören ile trafiğe açıldı. Devletin en üst düzey protokolünün de katıldığı törende, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da hazır bulundu.  Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre karşı sert mesajlar verirken, bayram sonuna kadar köprünün ücretsiz olduğunu müjdeledi.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU BİNALİ YILDIRIM’I KARŞILADI

Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4. asma köprüsü olan Osmangazi Köprüsü’nün açılış törenini en önde eşi Behiye hanım ve torunu Halil İbrahim ile takip eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ı tören alanı girişinde karşıladı. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’la köprü manzaralı hatıra fotoğrafı çektiren Karaosmanoğlu’na Behiye Karaosmanoğlu da eşlik etti. Konuşmaları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’la takip eden Başkan Karaosmanoğlu, daha sonra Osman Gazi Köprüsü’nün açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve protokolle birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonra köprüden ilk geçişi yapan Başkan Karaosmanoğlu burada hatıra fotoğrafı çektirirken, Köprü üzerinde milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nun gösterisini de takip etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra açılışa katılan vatandaşlarla iftar yaptıktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Başbakan Binali Yıldırım’ı tören alanından uğurladı. Başkan Karaosmanoğlu tören öncesi TRT Haber’e ve NTV’ye konuk olarak Osman Gazi Köprüsü’nün Ülke ve Kocaeli için önemini değerlendirdi.

 

GENİŞ BİR KATILIM VARDI

Osmangazi Köprüsü’nün hizmete açılmasında Kocaeli’nin Dilovası’nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eşi Behiye Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

 

İLK OLARAK BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KONUŞTU

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte İzmit Körfezi’nin “Gerdanlığı” olarak nitelenen Osman Gazi Köprüsü’nün açılış törenine katılan Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, “"Teröre karşı en güzel cevap işte burada Sayın Cumhurbaşkanım, işte bu dev eserdir en güzel cevaptır. Teröre cevabımızı daha fazla üreterek, kardeşçe bölüşerek vereceğiz." diyen Yıldırım, Osmangazi Köprüsü'nün sadece bu bölgeyi değil, üzerinden geçen otoyolla birlikte İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir illerini ihya edeceğini söyledi. Köprünün, bu güzergahtaki seyahati eziyetten keyfe dönüştüreceğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "İzmir'e bugün İstanbul'dan kara yoluyla gidiş 8 saati aşıyor. İnşallah köprü ve devamındaki otoyolla birlikte bu süre, 3 saatin altına inecek. İşte medeniyet bu. Vakit nakittir dedik; dünyanın sayılı projelerinden, önemli projelerinden birini bugün aziz milletimizin hizmetine veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bir ses yükseldi İstanbul'dan kutlu yürüyüş başladı

50 yıl boyunca bu köprü 'yapıldı yapılacak' diye zaman kaybettik şeklinde konuşmasına devam eden Başbakan Yıldırım, “Ne zamana kadar? Bir ses yükseldi İstanbul'dan, bir kutlu yürüyüş başladı. AK Parti'nin ayak sesleriydi. 2002 Kasım seçimlerinde liderliğinizde iş başına gelen AK Parti Türkiye'nin makus tarihini değiştirecek, önemli hizmetleri birer birer milletimizin kullanımına sunuyor. "Başbakan Binali Yıldırım, 2013'te Marmararay'ı açtıklarını, bunun bir dünya projesi olduğunu ifade ederek, açıldığından bugüne kadar 145 milyon İstanbullunun Marmaray'ı kullandığını da kaydetti.

"2016 BÜYÜK VE ÇILGIN PROJELERİN AÇILACAĞI YIL OLACAK"

Ağustos ve aralık ayında da iki büyük projenin daha açılışını gerçekleştireceklerinin bilgisini veren Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Bütün bunlar Türkiye'nin. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ve beraber olarak, kardeşçe yaşama azmindeki 79 milyon vatandaşımızın mutluluğu için yapılıyor. Bugün benim için özel bir gün Sayın Cumhurbaşkanım. Zatıaliniz liderliğinde başlattığımız bu büyük projenin başlangıcında da buradaydım, açılışında da buradayım. İşte bu da Türkiye'de güven ve istikrarın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Eğer bir ülkede güven varsa, istikrar varsa, güçlü siyasi irade varsa, yapılamayacak hiçbir iş yok. Yerine getirilemeyecek hiçbir hizmet yok. İşte burada olduğu gibidir. Dünyanın 4. büyük köprüsünü, bir uçtan bir uca 4,5 kilometrelik bu dev eseri hayalden gerçeğe dönüştürdüğümüz gibi. Eserlerimiz bununla sınırlı değil. Bu sene, 2016 senesi büyük ve çılgın projelerin birer birer açılacağı bir yıl olacak.”

"TERÖRE PABUÇ BIRAKACAK DEĞİLİZ"

 Ağustos'ta ve aralıkta yeni güzel açılışında yine hep beraber olacağız ifadelerini kullanan Yıldırım, “Türkiye'nin barışına huzuruna, kardeşliğine göz dikenler, terör olaylarıyla ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki; Türkiye 79 milyon milletiyle 780 bin kilometre kare vatan toprağıyla dimdik ayaktadır, ay yıldızlı bayrağının altında ilelebet hür ve bağımsız yaşayacaktır. Milletimiz rahat olsun. Teröre pabuç bırakacak değiliz. Onların efendilerine de pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler er geç hesabını verecekler. İşte bu eserler teröre verilen en güzel cevap olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

 

“TERÖR KENDİNİ TUTAN ELİ SOKAN AKREP GİBİDİR”

Törende Başbakan Binali Yıldırım’ın ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teröre karşı sert mesajlar verdi. Terör örgütlerinin ve onlara destek verenlerin yanıldıklarını, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çukur eylemlerinde gördüklerini ifade eden Erdoğan, “Yanıldıklarını bugüne kadar büyükşehirlerimizde yaptıkları bombalı eylemlerde gördüler. Yanıldıklarını uluslararası alanlarda defalarca kurdukları tuzaklarda gördüler ama inatla kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Buna karşılık çok iyi biliyoruz ki bizi terörle, bölgemizdeki krizlerle tehdit edenler aynı derece dayanıklı, metanetli değildir. Kendilerine defalarca hatırlattım, terör eninde sonunda kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir. Çünkü karakteri budur” şeklinde konuştu.

AYRIM YAPMAKSIZIN TERÖRÜ VE TÖRERİSTLERİ REDDEDİYORUZ

Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar yarın mutlaka onları bizim ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz hiçbir ayrım yapmaksızın terörü, teröristleri tamamen reddeden bir milletiz. Rabbim milletime bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hiçbir savaş meydanında verilen kayıplar mücadelenin durmasına yol açmaz. Tam tersine verilen her kayıp zafere ulaşma azmini daha da arttırır. Biz de terör örgütlerinin ve onları kullananların bizim önümüzde bariyerler kurmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

 

“OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ’NÜ ADIM ADIM TAKİP ETTİM”

Hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ettiklerini belirten Erdoğan, “En eski yerleşimin ve ticaret yollarının bulunduğu bu bölgede dünyanın en büyük dördüncü, Avrupa’nın da en büyük ikinci asma köprüsünün açılışı için buradayız. İstanbul-İzmir otoyolunun en önemli ayaklarından birini oluşturan Osmangazi Köprüsü’nün milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Osmangazi Köprüsü ile otoyolun 12.6 kilometrelik bir bölümünü de açıyoruz. Böylece otoyolumuzun Gebze’den Gemlik’e kadar olan kısmında kesintisiz seyahat olanağı mümkün hale geliyor. Bursa’ya kadar olan kısmın da büyük ölçüde tamamlandığını biliyorum. O kısmın da açılması ile birlikte etap etap bu proje devreye girecektir. İstanbul’dan İzmir 8 saatten 3 saatin altına düşecek. Sadece 3 saatin altına düşmekle kalmayıp kaza riskinin de minimize olduğu bir dönem başlayacak. Osmangazi Köprüsü, projesinden başlayarak her adımını adım adım takip ettiğim bir eserdir” diye konuştu.

 

 

KÖPRÜ BAYRAMDA ÜCRETSİZ

Töreni takip edenlere bir de müjde veren Erdoğan, “İnşallah Osmangazi Köprüsü bayram sonuna kadar ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. Ben girişimci firmalarımızın bu jestini inşallah bu köprümüzün sadakası olarak hayırlı olacak diyorum. Şimdiden Osmangazi Köprüsü’nden geçip Orhangazi’ye doğru gittiğinizde sağa bakıyorsunuz yemyeşil, sola bakıyorsunuz yemyeşil dünya güzeli bir yoldan ilerliyorsunuz. Artık körfezi dolaşmak için de uğramayacaksınız sadece 6 dakika sürecek” diye konuştu. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, köprünün yapımında emeği geçenlere plaketlerini verdi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Osmangazi Köprüsü’nden ilk kez geçti. Köprü üzerinde milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile bir araya gelen Recep Tayyip Erdoğan, Sofuoğlu ile sohbet etti. Kenan Sofuoğlu, köprü üzerinde bir kez daha gösteri yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenan Sofuoğlu’nun gösterisini canlı olarak izledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751