OSMANLI TÜRKÇESİ KURSU BAŞLADI

  

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi tarafından Sanat Edebiyat Kültür Akademisi’nde (SEKA) düzenlenen Osmanlı Türkçesi mayıs dönemi kursu başladı.

 

PAZARTESİ VE ÇARŞAMBA GÜNLERİ

Her hafta pazartesi ve çarşamba günü 18.00-21.00 saatleri arasında düzenlenen Osmanlı Türkçesi kursu mayıs döneminde de bir ay sürecek ve kursun sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

 

MİLLİ KÜLTÜRÜN İNŞASINA KATKI

Osmanlı Türkçesi Kursu ile Milli Kültürün inşası hedeflenerek, kütüphaneler ve arşivlerde yer alan Osmanlı Türkçesi basma ve yazma eserleri okuyup anlayabilecek bir nesil yetiştirilmesi planlanıyor. Bu amaca yönelik temel oluşturacak kurs ile Osmanlı Türkçesi’ni öğretecek elemanların yetiştirilmesi ana hedeflerden birini oluşturuyor.

 

TDED KOCAELİ BAHAR DÖNEMİ ETKİNLİKLERİ

Öte yandan TDED Kocaeli Şubesi’nde her salı ve perşembe 18.00-21.00 ile cumartesi ve pazar 10.00-13.00 saatleri arasında Diksiyon ve Hitabet Kursu, cuma günleri İngilizce Kursu veriliyor. Ayrıca Temel ve Orta Düzey Farsça etkinlikleri ile iki farklı gruba Farsça eğitimi veriliyor. Yazarlık Okulu, Mesnevi Okumaları, Divan-ı Hikmet Okumaları, Medeniyet Okumaları, Film Okumaları ve Şiir Dinletisi, TDED Kocaeli Şubesi’nde yapılan Bahar Dönemi etkinliklerinden bir kaçı.

 

BAŞVURULAR WWW.TDEDKOCAELİ.ORG.TR ADRESİNDEN

TDED Kocaeli Şubesi’nde kurslara başvuruda bulunmak isteyenler TDED Kocaeli Şubesi’nin www.tdedkocaeli.org.tr adresine girerek Kurs Başvurusu kısmından kayıt yaptırabilirler.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817