banner2779
banner2752
banner2750

Otizmli Bireyler İçin Beslenme Semineri

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze ve İzmit ilçelerinde otizmli bireylere beslenme semineri verildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından verilen eğitimlerde amaç otizmli bireylerin ve ailelerinin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak.

 

BESLENME EĞİTİMİ

Gebze ve İzmit ilçelerinde iki ayrı ilçede yapılan eğitimlere Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Fatih Meral katıldı. “Otizmli Bireylerde Beslenme” konulu eğitim semineri otizmli bireylerin ailelerine günlük yaşamlarını kolaylaştırmak, çocuklarının bugün ve gelecekte sağlıklı bir yaşam sürmelerini amaçlıyor.

 

İZMİT’TE YOĞUN KATILIM

İlk seminer 14 Şubat 2019 Perşembe günü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Eğitime Gölcük ÖZ-DE-BİR Özel Eğitim Uygulama Okulu, Gölcük Yaşama Sevinci Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Derince Özel Eğitim Uygulama Okullarında eğitim alan otizm tanılı öğrenciler ve aileleri katıldı. İzmit Rehberlik Araştırma Merkezinden ve ilgili okullardan engelli aileleri başta olmak üzere ilgili ebeveynler programa katılım gösterdi.

 

İKİNCİ SEMİNER GEBZE’DE

 “Otizmli Bireylerde Beslenme” konulu eğitim seminerinin ikincisi Gebze’de yapıldı. Eğitime Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu, Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Okulu, Gebze Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ve Darıca Özel Eğitim Uygulama Okullarında bulunan otizmli çocukların aileleri katıldı. Geniş bir katılımın sağlandığı seminerde ailelerin sorunlarına çözüm önerileri sunuldu.

 

TEK TİP GIDA İLE BESLENMEYE KARŞI ÇÖZÜMLER

Seminerlerde Doç. Dr. Bekir Fatih Meral tarafından engelli bireylerin beslenme alışkanlıkları konusunda ailelere önemli bilgiler verildi. Engelli bireylerin beslenme alışkanlıklarının biyolojik yapılarını tüm hayatları boyunca etkilediğine dikkat çeken Meral, doğru yöntemlerin neler olması gerektiğini, açıkladı. Otizm tanısı konan çocukların tek tip gıda ile beslendiğini, ailelerin özellikle tek tip gıda ile beslenmeye karşı pratik çözümlerle daha sağlıklı bir çocuk yetiştirebileceklerini, kullanılan kaşığın, tabağın, renklerin hatta yemeğin kokusunun önemli olduğu ifade edildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751