Otobüs Terminali’ndeki tatbikat gerçeğini aratmadı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Deprem, Yangın ve Sabotajlara Karşı Koyma Tatbikatı yapıldı. Tatbikat, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Acil Ambulans Amirliği işbirliği ile gerçekleştirildi. Siren sesleriyle ve yapılan anonsla başlayan tatbikat 30 dakika içerisinde başarıyla tamamlandı.

 

DEPREM SONRASI ÇIKAN YANGINA MÜDAHALE

Saat 14.00’te senaryo gereği merkez üstü Gölcük olan deprem sonrası Otobüs Terminali’ni tahliye eden görevliler toplanma alanında toplanarak durum tespiti yaptı. Yapılan tespitlerde yaralı personel olduğunu tespit eden personel yaralıya müdahale ederek ambulansla sevk etti. Senaryoda yer aldığı gibi deprem sonrası meydana gelen yangına ilk müdahaleyi yapan ekipler İtfaiye’ye haber verdi. Kısa bir süre sonra yangın yerine gelerek müdahalede bulunan itfaiye yangını söndürdü.

 

ŞÜPHELİYE GÖZLATI

Ayrıca senaryo gereği şüpheli bir şahısın gözaltına alınması da canlandırıldı. Şüpheli hareketlerinden dolayı bir şahıs güvenlik personeli tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

 

TATBİKAT BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Tatbikata Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, İtfaiye ve Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlıklarından şube müdürleri ve otogardaki vatandaşlar katıldı. Başarıyla tamamlanan tatbikat sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş bir konuşma yaptı.

 

TERMİNALDE RİSK FAKTÖRÜ DAHA YÜKSEK

Tatbikat sonrası konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feryzullah Okumuş, “24 saat hayatın canlı olduğu terminalde tatbikat yapılınca daha anlamlı oluyor. Terminalde risk faktörü daha yüksek. Burada yaşanması muhtemel felaketler konusunda daha bilinçli olmalıyız. İnsanlar yaşarken riskleri göz ardı edebiliyor. Bir anda hiç aklımıza gelmeyen şeyler başımıza gelebilir. Felaketler yaşanmadan tedbir almalıyız. Tatbikatta görev yapan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş’un konuşmasının ardından tatbikata katılan personel ve protokol üyeleri toplu fotoğraf çektirdi.

 

ACİL EYLEM PLANI SENARYOSU UYGULANDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı Terminaller Şube Müdürlüğü İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde görevli tüm personelin muhtemel bir deprem, yangın veya sabotaj sonrasında yapacakları, yazılı bir senaryo gereği tatbikatta icra edildi. İzmit Şehirlerarası Terminali’ne yıllık ortalama 2 milyon 500 bin giriş-çıkış yapılıyor. Yaşanması muhtemel felaketlere karşı hazırlıklı olunması için yapılan tatbikatta Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin Acil Eylem Planı uygulandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817