banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

OUTLET KÖPRÜLÜ KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
 Eski Gölcük Yolu Ömer Türkçakal Bulvarı Outlet Center mevkiinde projelendirilen köprülü kavşak çalışmaları sürüyor. Kent trafiğine rahatlatacak projelerden biri olan köprülü kavşakta fore kazık imalatları yapılıyor. Çalışma kapsamında şantiye sahasından hafriyat alımı devam ediyor. Temel kazısı tamamlanan G1 aksı kenar ayak betonarme işi başlayacak çalışma alanında zayıf zemin kazılarına da devam ediliyor.

 

TRAFİK RAHATLAYACAK

Ömer Türkçakal Bulvarı, üzerinde bulunan birçok alışveriş merkezi, oto galerileri, uluslararası fuar merkezi ve Körfez Sanayi Sitesi’nin yer almasından ve D-100’e bağlanmasından dolayı trafik sıkışıklığı oluşuyordu. Bu kapsamda yapımına başlanan köprülü kavşak Ömer Türkçakal Bulvarı trafiğini rahatlatacak. Köprülü kavşak; yan yol ve bağlantı yolları Kocaeli Ticaret Odası-Kocaeli İtfaiyesi yanından geçen Sarı Dere köprüsü ile Kocaeli Galericiler Sitesi-Körfez Sanayi Sitesi arasını kapsıyor. Ayrıca proje güzergahı üzerinde olan Kültürlü Sokak, Hayrettin Uzun Caddesi ve Fırat Sokak’a yan yoldan bağlantılar yapılacak.

 

BİN 310 METRE YOL

Adalet Köprüsü ve Salim Dervişoğlu Caddesi’nden Gölcük istikametine giden araçlar, alternatif olarak Outlet Center alışveriş merkezi arkasında hazırlanan servis yolunu kullanıyor. Ömer Türkçakal Bulvarı’nı kullanarak Gölcük istikametinden İzmit yönüne gelen araçlar yine mevcut yolu kullanarak İzmit'e ulaşıyor.

 

176 METRE KÖPRÜ

Proje anayolu bin 310 metre uzunluğunda olup, doğu ve batı yan yolların uzunluğu bin 20 metre. Anayol 2x2 olacak şekilde tasarlanmış olup, her iki anayola paralel 2 şeritli yan yollar teşkil edildi. Platform genişliği anayol ve yan yollarla beraber 43 metre olacak. Yapılacak köprüler doğu-batı olmak üzere 2 adet olup her bir köprü 176 metre uzunluğunda. 8 metre genişliğinde yol ve 1,5 metre tretuvarı bulunan köprüler 5 adet orta ayak 2 adet kenar ayaktan oluşacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826