banner2779
banner2752
banner2750

ÖZAK 243 KÖY MUHTARLARI İLE BULUŞTU

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak Antikkapı Restorant’ta kırsal alanlarda görevli olan muhtarlar ile toplantı düzenledi. Toplantıda Köylerdeki genel imar konuları, kadastro yolları, 2B’ye konu yerler, köye dönüşün teşvik edilmesi ve genel yapılaşma ve planlama konuları ele alındı. Başkan Vekili Özak, köylerde estetik açıdan uyulması gereken mimari özellikler hakkında muhtarlara önemli bilgiler vererek, köylerdeki yaşam kalitesinin yükselişte olduğunu belirtti.

YÖRESEL KÖY MİMARİSİ

Geleneksel köy evlerimizin bütün güzelliklerinin yeni yapılarda hayat bulması ile köylerin daha estetik bir yapıya kavuşacağının altını çizen Özak ‘’ Kırsal alanlar artık kalabalık şehir ortamından uzaklaşmak isteyen vatandaşların tercih ettiği alanlar. İnsanlar kendilerini doğal hayatta daha huzurlu ve stressiz buluyor. Bu sebeple köylerde hızla artan yapılaşmaya kriterler getirilerek yeni inşa edilecek yapıların dış cephelerinin, geleneksel köy mimarisi ile uyumlu olması sağlandı. Uygulama örnekleri çok başarılı. Bu uygulama muhtarlarımız tarafından da benimsendi. Köylerimiz 1-2 yıl sonra eski köy evlerimiz ve yeni yapılarla birlikte çok daha güzel olacak” dedi.

 

MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla toplantıda muhtarlara tebriklerini ileten Özak ‘’ Muhtarlarımız demokrasimizin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlere her zaman destek oluyoruz. Tekrardan bütün muhtarlarımızın gününü kutluyorum ‘’ diyerek sözlerini tamamladı. Kocaeli’ deki kırsal alanları kapsayan 243 muhtarın katıldığı programda Büyükşehir’den İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, KBB İmar Müdürü Mustafa Baykan, Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürü Erhan Öztürk ve Muhtarlar Şube Müdürü Halit Bostancı hazır bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751