Özak köylülerin sorunlarını dinledi
 Kartepe köylerinde muhtarlarla ve köylülerle bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, köylülerin sorunlarını dinledi. Büyükşehir tarafından yapılan çalışmalarla bazı köylerde tersine göçün olduğunu söyleyen Özak, köylerde nüfus artışı olduğunu vurguladı.

 

MUHTARLAR EŞLİK ETTİ

Avluburun ve Eşme Ahmediye köylerinde gece yarısına kadar süren incelemeler sırasında Başkan Vekili Özak’a Köye Hizmet Şube Müdürü Aydın Altıner, Avluburun Köyü Muhtarı Halil İbrahim Akyol ve Eşme Ahmediye Köyü Muhtarı Muzaffer Kabil hazır bulundu. Özak, ziyaret ettiği köylerde muhtarlar ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü. İftar programında Avluburun’a misafir olan Özak, orucunu muhtar ve köydeki vatandaşlarla birlikte açtı. Evde yapılan iftar programında Avluburun köyünün ihtiyaçları konuşuldu.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Başkan Vekili Özak, Avluburun ve Eşme Ahmediye Köyünde hane ziyaretleri yaptı. Ziyaretlerinde hediye vererek Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun selamını getiren Özak, vatandaşların bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Köylerde temel ihtiyaçlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını belirten köy büyükleri, ufak tefek sıkıntıların da zamanla giderileceğini söyledi. Meyvecilikle uğraşan Avluburun köylüleri, sulama ihtiyacı olduğunu belirtti. Köylüler aldıkları hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

HİZMETTE AYRIM YOK

Kocaeli’nin köylerinde yaşan çocuklar için oyun gurupları kurulduğunu belirten Başkan Vekili Özak, “Hemen hemen bütün köylerimizde çocuk oyun gurupları kuruyoruz. Köylerimizde çevre düzenlemeleri yapıyoruz. Meydan düzenlemeleri, su depoları ve arıtma tesisleri yapılıyor. Mezarlıklarımızı bakımlı tutmak için etrafını çeviriyoruz. Köylerin nüfusuna bakmaksızın hizmet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 1 milyon 600 bin nüfusa hizmet etmek zorundayız. Kocaeli’nin her bölgesine her köşesinden sorumluyuz. 500 nüfuslu Eşme Ahmediye’yi de nüfusu az diye ayırmıyoruz. Burada da güzel çalışmalarımız var. Köy Muhtarı ve vatandaşlar ile eksiklerimizi tespit ettik. İmkânlar ölçüsünde eksiklikleri not alıp gidermek için çalışacağız” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817