ÖZEL GÜNDE ANLAMLI AÇILIŞ
 Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılan, Engelsiz Yaşam Merkezi, Tertip edilen görkemli bir tören ile hizmete girdi. Açılışa Kocaeli Vali Yardımcısı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, hemen her siyasi partiden ve sivil toplum kuruluşların Başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli ve misafirler katılarak, Engelli vatandaşları  3 Aralık Dünya Engelliler gününde gerçekleştirilen bu özel açılışta yalnız bırakmadılar.

 

Gölcük Belediyesi tarafından, 10 Mayıs günü temeli atılan Engelsiz Yaşam Merkezi, törenle açılışı gerçekleştirilerek resmen hizmete girdi. Merkez Mahallesi 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 500 Bin liraya mal olan, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılış törenine Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı Sedat Yücel, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Necati Erdurmuş, Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile Belediye Başkan Yardımcıları, Kaymakamlık ve Belediye Daire Müdürleri ile çok sayıda davetli ve engelli vatandaşlar katıldı. Törende Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı, davetliler için mini bir konser verdi.

 

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılış töreninde ilk konuşmayı, Gölcük Engelliler Derneği’nin çiçeği burnunda Başkanı Hasan Bat yaptı. Dernek Başkanı Hasan Bat, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapımında emeği geçen Başkan Ellibeş ile manevi annemiz diye takdim ettiği Eski Dernek Başkanı Emine Cebeci’ye teşekkür ederek, “Sizlerden bize acımanızı değil, bize çalışma imkanı vermenizi istiyoruz. Bizim önümüzdeki engelleri kaldırın diyerek önemli bir mesaj verdi.

 

Başkan Bat’ta sonra söz alan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, hiç kuşku yok ki günün en mutlu insanıydı. Başkan Ellibeş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde söz verdikleri gibi Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Engellilerin hizmetine sundukları için çok mutlu olduğunu belirterek, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Engelli vatandaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Gölcük Belediyesi İlçeye kazandırdığı bu önemli proje ile Engellerin kaldırılmasında üzerine düşen görevi yapmıştır dedi.

 

Kaymakam Adem Yazıcı, Dünyada ve ülkemizde sayıları milyonlarla ifade edilen engelli bulunduğunu ifade ederek, bu vatandaşlara yardımın devletin asli görevleri arasında olduğunu ifade ederek, Devlet olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi. Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılan, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin engellilere hayat katacağının altını çizen Kaymakam Yazıcı, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin Engelli vatandaşlara ve Gölcük’e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hiç kimse Dünyaya engelli gelmek istemez, hiç kimse sonradan engelli olmak istemez ama maalesef bunlar oluyor. Kimi insan doğuştan, kimi insan sonradan engelli olabiliyor. Bende bir engelli olabilirdim. Başkan Hasan Bat kardeşimin dediği gibi, ‘Bizim önümüzdeki engelleri kaldırın’ demesi çok manidar. Bazen bizlerde hata yapabiliyoruz. Ama zaten dünya engellerle dolu. Ben hiçbir engelli kardeşimi engelli kabul etmiyorum. Onların gönülleri engelli değil, beyinleri engelli değil. Ben bu merkezin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş olmak üzere, herkese engelli vatandaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılış kurdelesi, törene katılan protokol tarafından “Hayırlı olsun’ dilekleri ile kesildi. Daha sonra, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezen protokol ve davetliler, merkezde kurs gören engelliler ile sıra dışı bir sohbet gerçekleştirerek kurs öğretmenlerinden bilgi aldılar. 

 

Toplam 600 metrekarelik alanda, zemin katında, 60 metrekarelik d,seminer odası, 28 metrekarelik idare odası, Bay ve bayan olmak üzere 2 adet engelli tuvaleti, 1 adet bayan WC ve Hidrolik asansör bulunacak. Merkezin 1’inci katında ise 1 adet Fizyoterapi Odası, 1 adet eğitim sınıfı, 1 adet öğretmen odası, 1 adet izleme ve gözlem odası, 1’er adet bay ve bayan engelli tuvaleti, 1 adet bay WC ve gezilebilir teras çatı olacak. Engelsiz Yaşam Merkezi tüm engellilere hizmet verecek olup, psikolog ve PDR uzmanları görev yapacak. Bunun yanında engellilere yönelik çeşitli kurslar ve aktiviteler düzenlenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817