ÖZEL KÖRFEZ’İM HEDEFLERİNİ BÜYÜTTÜ
 Körfez’de faaliyet gösteren Özel Körfezim Eğitim Kurumları, 2014-2015 eğitim yılı döneminde kapasiteyi iki kat arttırırken, gelecekte de küçük üniversite olma yolunda adımlar atmaya hazırlandığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapmak üzere Tütünçiftlik sahilde Kasrı Çakır’da kahvaltılı toplantı düzenleyen Özel Körfezim Eğitim Kurumları Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu, bu yılki sınavlarda büyük başarı elde ettiklerini ve bu nedenle de okula gösterilen ilgi ve güvenin arttığını söyledi. Hatipoğlu, 2014-2015 Eğitim Yılına ek binalarını tamamlayarak girdiklerini, kapasitelerinin 3 yılda iki katına çıktığını belirterek, ‘’Sınavlara giren 46 öğrencinin 26’sı ilk tercihlerinde Fen Liselerine yerleştiler. 4 öğrencimiz ise özel tercihleri nedeniyle puanları tutmasına rağmen başka okullara yerleştiler. Yani 3 öğrencimizden 2’sai Fen Lisesi’ne girdi. Bizim için okulumuza gelen her öğrenci, iyi bir genç yetiştirmek için fırsat olarak değerlendirilir.  Şu anda ek bina ile öğrenci kapasitemiz 600’e çıktı. Halen yaklaşık 400 öğrencimiz bulunuyor. Teveccüh olduğu için öğrenci sayımız sürekli artıyor. Okulumuz Körfez’de kurulu, fakat 200 öğrenci ilçeden, diğer öğrenciler ise çevre ilçelerden geliyor. Tüm Kocaeli’ne başarıyla hizmet eden bir eğitim anlayışımız mevcut’’ dedi.

Küçük üniversite

Hatipoğlu, hedefleri arasında Bilim Lisesi’ni kurmak olduğunu söyleyerek, ‘’Akademik bir lise olacak ve başına akademisyen öğretmenler getirilecek. Bu lise bir nevi küçük üniversite olacak ve hazırlık aşaması özelliği taşıyacak. Okulumuzun tamamında engelli öğrenciler ve engelli veliler düşünülerek erişimi kolaylaştıracak çalışmalar yapıldı. Bizim için para önemli değil, her öğrenci bir cevher değerindedir. Şu anda 80 öğrenciye eğitimlerinin sonuna kadar burs sağlanıyor. Burs verdiğimiz öğrencileri, başarılı, şehit ve gazi çocukları ve fakir ama başarılı öğrenciler arasından seçiyoruz’’ dedi.

Hatipoğlu, kahvaltılı toplantıyı, Türkçe Öğretmeni Serap Öçel, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nihan Dikmen ve İngilizce Öğretmeni Kurtuluş Çetin ile birlikte gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817