banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ÖZEL RÖPORTAJ

Eda Ayata,  Körfez halkının istek ve hizmet beklentilerine ortak olduğunu, bu beklentilerini kendilerine ilettikleri, iyi niyetli vatandaşların sesi olmak, taleplerine karşılık vermek için aldığı destek ve istekle aday adayı olduğunu, siyasete atıldığını söyledi.

Kendinizi tanıtırmısınız

Ben Körfez Belediye Başkan aday adayı Eda Ayata, 1988 İstanbul doğumluyum, aslen Kastamonuluyum, evli ve iki çocuk annesiyim. Halen Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde ikamet etmekteyim. Körfez’de çok tanınan ve sevilen bir aileye gelin geldim. İlk olarak uzun süre azmim sayesinde süren bir eğitim hayatım oldu. İlk eğitim hayatıma Eskişehir Anadolu Üniversitesi (Yerel Yönetim) Bölümü ile başladım. Bu bölümü başarıyla bitirdikten sonra eğitimime Uluslararası Halk ve İlişkiler Bölümü ile devam ettim. Aynı zamanda azimle eğitim hayatıma evli ve iki çocuk annesi olmama rağmen Kocaeli Umuttepe üniversitesine kaydımı yaptırarak Tıbbi Dökümantasyon Bölümünü başarıyla bitirdim. Bunlara ek olarak Açık Öğretim Üniversitesi Sağlık Bölümünü okumakta bulunuyorum. Aynı zamanda Körfez’de bulunan, yerel işletmem olan OKYANUS OTO YIKAMA ‘yı çalıştırarak esnaflık yapmaktayım. Hayatımda mücadele ve azmi seviyorum. İsteyerek gönülden yapılan her işte başarılı olmak mümkündür. Sizler KÖRFEZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINA layık görürseniz Allah’ın izni ile anlımın akıyla bu işi başaracağıma inanıyorum, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. “HEP BİRLİKTE GÜZEL YARINLAR İÇİN” belediye başkanlığına adayım.

Sizi aday aday olmaya ne teşvik etti?

Yaşadığım Yavuz Sultan Selim Mahallesi ve Çamlıtepe Mahallesi ve aynı zaman Yukarı Hereke’de bulunan akrabalarım ve aile dostlarımın uzun zamandır esnaflık yapmaktadır.  5 yıllık evlilik sürecimde aile ziyaretlerimdeki ve sohbetlerinde insanların duygularını çok iyi anladım.  İnsanların benimle paylaştıkları sıkıntılarını kulak arkası etmemek ve huzurlu bir yaşamı,  mutlu bir hayatın ve güzel yarınların,  çocuklarımızın geleceğini tek garanti altına alınacak, insanlığı yaşatacak bu davanın AK Parti tarafından devam ettirileceğine inanıyorum. Bu huzur ortamını, davaya olan inancı sürdürebileceğine ve insanlara hizmet edebileceğine inandığım,  gönül verdiğim AK PARTİ geleceğin, AK’ı,  AK Parti’me hizmet ederek ve de insanlara yararlı olmak için yola çıktım. Körfez halkıma hizmet etmek için, Sayın Cumhur Başkanımızın da genç,  dinamik,  kendine güvenci olan ve itikatlı cesur bayanlarında partimizde belediye başkanlıgı yapabileceği yönünde ki çağrısına kulak verdim. Halkın içinden biri olarak hizmet amacıyla niyet ettim,  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da uygun gördüğü takdirde Körfez halkına istekleri için hizmet etmek amacıyla buradayım. Okuduğum ve eğitim aldığım okul, Kocaeli Üniversitesi Yerel Yönetimler Uluslararası Halkla İlişkiler Bölümü. Yani birçok aday adayının yanı sıra ben yerel yönetimlerin eğitimini aldım. Halkın hangi belediye hizmetlerini beklediğini, insanların nelerin sıkıntısını yaşadığını çok iyi biliyorum. İşte yaşadığım bölgede ki insanların desteği ve teşviki ile aday adayı olmaya ve Körfez’e bir kadın belediye başkanı olarak hizmet etmeye karar verdim.

Belediye Başkanı seçilmeniz halinde neler yapacaksınız?

Okuyup ta atanamayan insanlara belediye istihdamların da öncelik tanıyacağım. İmkanlar doğrultusunda istihdam sağlayacak işlere imza atacak projeler ve çevreye önem veren biri olarak doğaya ve üreticiye ve yetiştiriciliğe yönelik çalışmalar yapacağım. Yetiştiriciliği ve ailesini seven biri olarak,  bir annenin kaygılarının anlayarak,  varını yoğunu evladına ve ailesine feda eden annelerinin duygularını hissederek,  evlatlarını iyi yetiştirmeleri için kaygıları olmamaları için elimden geleni yapacağım. Özellikle bayanların içinde bulanabileceği konferansları düzenlemeyi ve de ailelerin ortak çalışmalar içinde yer almaları, Körfez halkının bir aile ortamlarında yaşamaları için yaşanacak bir Körfez mücadele etmek istiyorum. Her belediyenin temizlik, ulaşım ve benzeri hizmetleri normal olarak yapması gereken çalışmalar arası da yer alıyor. Ben daha çok istihdam oluşturacak, insanların sosyal yaşamlarına renk katacak projeler hazırladım. Ev kadınlarının, genç kızların evlerinde oturmak yerine üretime katılmalarını, evlerinin geçimlerini sağlayıp, kendilerine gelecek hazırlamalarını sağlayacak çalışmalar planlıyorum. Belediye Başkanı olarak insanlarla her zaman içi içe olup, onlarla sık sık istişareler yaparak sorunları merkezinde tespit edip, yine merkezinde çözüm bulmaktan yanayım. Bugüne kadar belediye başkanlığı yapıp, hizmet etmeye çalışanlara saygım büyük, benim niyetim hizmet çıtasını daha yukarılara taşımak ve onların dikkatinden kaçan yönleriyle ilçeye daha çok hizmet getirmek olacaktır.

Sizce ilçeye kadın eli değmeli mi?

Bugüne kadar görev yapan belediye başkanları hep erkeklerden seçilmiş. Kocaeli’nde bir kez kadın belediye başkanı olmuş ve yaptıklarıyla anılıyor. Bana göre kadınlar daha farklı düşünebiliyor ve önemsenmeyen ama toplum için çok önemli olan hizmet alanlarını görebiliyor. Bu nedenle bir kadın elinin belediyeye değmesi ve eksik kalan hizmetlerin görülerek yapılması gerekiyor. Hepimizin amacı Körfez’e ve Körfez halkına hizmet etmek ve yaşanabilir, mutlu bir kent oluşturmak. Buna bakış açıları farklıdır ve kadınların bakış açıları da farklılık göstermektedir. İşte bu nedenle eksik kalan hizmet alanlarının görülmesi ve projeler üretilmesi için Körfez’e bir kadın eli değmesi gerektiğine inanıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826