ÖZEL RÖPORTAJ

Engin Koyun, 3 dönem Körfez İlçe Başkanlığı, 2 dönem Körfez Belediye Meclis Üyeliği ve bir dönemde de AK Parti İl Başkan Yardımcılığı yaparak son dönemde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanlığı ile tecrübelerine güç kattı. Belediyecilikte sahip olduğu tecrübeleri ve yerel yönetimlerde ki kazanımlarıyla sahaya inen Engin Koyun, aynı zamanda ilçe teşkilatı, ilçe yönetimi, ilçe halkı ve esnafı, kanaat önderleri tarafından çok iyi tanınan ve sevilen bir siyasetçi.

İlçe Başkanlığı ve il yöneticiliği döneminde de işlerinden ayırdığı vakitle ilçeden uzak kalmayan ve her davete, cenazeye, hasta ziyaretine koşmaya çalışan Engin Koyun, teşkilatçılıkta ki başarısını bu özel hayatında da devam ettirerek, bugün iddialı aday adaylarından birisi olarak sahaya indi. Saha çalışmalarında da gönülden yaptığı bu faaliyet ve ziyaretlerin karşılığını bulan Engin Koyun, sahada kucaklanarak, güler yüzle karşılandı.

Neden belediye başkanlığını düşündünüz?

Bu kent bana çok şey verdi. Önemli değerlerim, yatırımlarım, hizmetim, eşim, dostlarım bu şehirde. Bu kente karşı görevim, borcum var. Bu kente hizmet borcum var ve bu borcumu ödemek için aday adayı oldum. Bu kente karşı hayallerim var, Körfez’i hayal ediyorum, düşündüğüm projeler var onları hayal ediyorum. Burada dogduk, burada yaşıyoruz, mezarımız da burada olacak. Bu kente karşı vazifelerimiz var, bize sahip çıkanlara biz de sahip çıkmalıyız, kentimizi yaşanabilir bir hale getirmeli ve korumalıyız. Diğer İllerde takdir gören, başarıyla uygulanan projeleri inceliyorum.

Körfez'e borcum var  hizmet ederek ödemek istiyorum.

Bunlardan Körfez’e uyan, yakışan çalışmaları görev verilirse uygulayarak hizmet borcumu ödemek istiyorum. Körfez’in şu anda ki bütçesi kendisine yeterli değil. Belediye Başkanı olduğum takdirde bütün kapıların bana açılacağını biliyorum. Büyükşehir’in de tam desteğini alarak ilçemize hak ettiği hizmetleri getirebileceğime inanıyorum. Bunların arasında bakanlıkların uygulaması gereken ve acilen yapılması beklenen, sosyal belediyecilik hizmetleri, projeleri de var ve bunların bir an önce gerçekleşmesini sağlayabileceğime inanıyorum. Yıllarca elde ettiğim bilgi, beceri ve tecrübelerimi hizmete dönüştüreceğim. 10 yıl boyunca belediye meclisinde gurup başkanlığı yaptım. Belediyeciliğin tüm aşamalarını, birimlerin çalışma sistemi ve kurallarını biliyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadan en iyi şekilde belediye başkanlık görevini yerine getireceğime inanıyorum.

Başvuru sırasında gelen büyük destek kalabalığı sizi mutlu etti mi?

İlçede hizmet yaptığım süre içinde her kesin düğününe, cenazesine, açılışlarına kısacası mutlu ve acı günlerine katıldım. Kimseyi kırmadım ve yardım isteyenin yanında olmaya çalıştım.  Nasıl bir teşkilatçılık yaptığımızı her kes biliyor ve takdir ediyor. Dosyamı teslim ettiğim gün kentin bütün değerlerinin yanımda olduğunu gördüm ve bu beni çok sevindirdi. Ortak bir aday olarak görüldüğüme inanıyorum. Bu hem benim, hem de partim için çok önemli. Benim adaylığımda teşkilata ayrı bir heyecan gelecek. Mevcut tabloya baktığımda kentin tüm değerlerinin yanımda olduğunu görmek beni sevindirdi. Aday adayı olduğumu açıkladığımda beni arayarak duydukları mutluluğu dile getirenlerin haddi hesabı yok. Bu da bana olan desteğin çok büyük olacağını gösteriyor. Bu konuda temayülden de halk yoklamasından da güçlü şekilde çıkacağıma inanıyorum. Körfez’de elini sıkmadığımız, yardımına koşmadığımız ve sorunu olduğunda yanında yer almadığımız insan olmadı.

Adaylığa karar verme aşaması nasıl gerçekleşti?

Aday adaylığı için kararımızı daha önce vermiştik. Fakat, Genel Merkez’in il ve ilçe yöneticileri konusunda kesin kararı açıklanana kadar bekledim. İl Başkan yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan olarak önemli bir görevim vardı. Bu nedenle önümüz açılana kadar bekledim, bu izin verilince de açıklamamı yaptım. Aday adaylığı konusunda gördüğüm ilgi ve talep çok yüksekti, bu nedenle de izin verilince partide ki önemli görevimden müsaade istedim ve dosyamı teslim ettim. Bu kararı vermeden önce de son kez ilçede ki karar sahibi insanlarla, vatandaşlarla, milletvekilleri ile görüştüm onay alarak yola çıktım. Bu başvuru sırasında yaşanan süreci sonuna kadar saygı duyarak takip ettim ve gerekli görüşmeler sonrasında açıklamamı yaptım.

Seçilirseniz nasıl bir başkan olacaksınız?

Şu anda bile ilçede hangi mahalleye, esnafa gitsem haber veriyorum ve güler yüzle karşılanıyorum. Köylere çıktığımda yine aynı sempati ile karşılanıyorum. Belediye Başkanlığını Allah nasip ederse, aynı alışkanlıklarımı sürdüreceğim.

Halkın ayağına gideceğim.

Halk günlerini kaldıracağım, vatandaşı talep, istek ve sorunları için ayağıma getirmeyecek, ben halkın ayağına gideceğim. Mahalle muhtarı, mahalle başkanı, yönetimi ve temsilcime haber verip, halk toplantısı yapacağımı duyuracağım. Bu hem vatandaşa saygı, hem de o bölgede yer alan temsilcilerime, muhtara verilen önemin ve değerin göstergesi olacaktır. Bu uygulamam örnek olacaktır ve hizmet sürem boyunca da devam edecektir. Vatandaşın ayağına giden, sosyal bir hizmet anlayışı ile önce insan diyen, halkın derdiyle dertlenen, milletle gülen, sıcak ve içten bir başkan olacağım. İlçe başkanlığı dönemlerimde de bu yönüm vardı ve insanlar bana özelini bile açıp, yardım talep edebiliyordu. Millete dokunabilen, dertlerini, üzüntü ve sevinçlerini paylaşan, kenti için hayaller kurabilen ve gerçekleştirilebilen bir başkan olacağım. Benim yönettiğim belediyeye gelen vatandaşa bir görevli yardımcı olacak ve işi bitene kadar yanında olup, güler yüzle kapıya kadar uğurlayacak.

Eklemek istediğiniz düşünceleriniz var mı?

Şu anda belediye bütçesi kadar bir bütçeyle şirketi yönetiyorum. Şehirler kurdum, modern kentleşme örneklerini başarıyla uyguladım. Benim için önce bulunduğum bölge esnafı gelmektedir. Şu anda da inşaatlarımı yaparken tüm alımlarımı önce bölge esnafından karşılıyorum. Belediye Başkanlığı dönemimde de aynı uygulama içinde olacağım.

Alımlar kesinlikle İlçe esnafından olacak.

Belediyenin tüm alımlarında, ihtiyaçlarında önce ilçe ve bölge esnafı yer alacak. Tercihimiz her zaman ilçe esnafı olacak ve bunda da her kese adil davranılacak. Bütçe harcamalarında alımlar dengeli olarak esnafa dağıtılacak ve her kese damlalardan kısmet düşmesi sağlanacak. Yaptığımız ihaleler, harcamalar, çalışmalar şeffaf olacak. Belediye benim ve ya başkasının değil milletin belediyesidir, bu anlayışla hizmet verilecek. Belediye Başkanı seçilmek zordur, ama başkan olup kaybetmek, bir daha seçilmemek çok kötüdür.

Ben Her kesimden Oy alırım

Seçilmem halinde yapacağımız hizmetlerin takdir edilmesiyle bir daha halkın bizi bırakmak istemeyeceğine eminim. Hizmet aşkı ve heyecanı ile sahaya indim. Bu heyecanı seçimlere kadar koruyup, halka yayarak en çok oyu alacağıma inanıyorum. Her kesle içi içe olduğum için, seçimlerde kendi seçmenimizin yanı sıra MHP’den, CHP’den, SP’den hatta HADEP’ten oy alacağıma inanıyorum. Özel ilişkiler ve dostluklarım nedeniyle yerelde tercih edileceğime inanıyorum. Şu anda bile bünyemde 350 insan çalışıyor ve kimseyi ayrıştırmadan, birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz. Dertleriyle dertlendiğim, yanlarında olduğum bu insanların şimdi de benim yanımda olacağına inanıyorum, sahada da bunu görüyorum.

Engin Koyun kimdir?

Engin Koyun 1970 Gümüşhane doğumlu ve işletme mezunu. İkinci üniversite olarak Kamu Yönetimi ve İktisadi Bilimler Fakültesi’ne okudu. Aktif siyasete AK Parti ile başladı. Koyun, 2003 yılına kadar ilçe başkan vekilliği, 2004’te ise 2 yıl belediye meclis üyeliği yaptı. İlçe kongresinde ilçe başkanlığına aday oldu. Koyun 3 dönemden beri AK Parti Körfez ilçe başkanlığı yapıyor. İktidar partisinde 3 dönem ilçe başkanlığı görevini yürüterek rekor kırdı. İlçe Başkanlığı döneminde partisinin yüzde 34 olan oyunu yüzde 50’lere çıkarmış başarılı bir ilçe başkanlığı yapan Engin Koyun, önceki dönem Körfez Belediye Başkan adaylığı için istifa etti. Seçim sonrasında partide ki hizmetlerine devam eden Engin Koyun, İl Başkan yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817