ÖZEL RÖPORTAJ

AK Parti’nin Körfez Belediye Başkan aday adaylarından Ali Çakır, gazetemize yaptığı açıklamasında oldukça iddialı ifadeler kullandı. Bölgede tanınan ve başarılı bir iş adamı olan Çakır, “Ben yük olmaya değil, yük almaya talibim. Partimin oyunu oy katabileceğime eminim” dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti’den Körfez Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan isimlerden biri de Ali Çakır.  5 yıl önceki seçim döneminde de yine aday adayı olmuştu, ancak kendisinin tabiri ile ‘nasip olmadı’  İlçedeki en güçlü potansiyele sahip olan isimlerden biri olarak gösteriliyor.

Körfez’in sevilen simalarından olan ve güler yüzü, insanları kucaklaması, samimiyeti, iyilikseverliği ile tanınan Ali Çakır, AK Parti’nin çok oy getireceğine inandığı aday adayları arasında da yer alıyor. Bir önceki dönemde de aday adayı olan ve destekçi kalabalığı en çok olan siyasiler arasında yer alan Ali Çakır, bir kez daha miting havasında dosyasını teslim ederek genel merkeze de bu mesajı iletmiş oldu.

Ali Çakır, mevcut aday adayları içinde ekonomik olarak güçlü olan isimler arasında da yer alıyor. Bu yönüyle de belediye başkanlığına alacağı aylık için ihtiyaç duymayan isimlerden birisi. Yapılan konuşmalarda da belediye başkanlığı maaşını almayıp, öğrencilere vereceğini, işyerlerinden gelen gelirin kendisine yeterli olacağını söyleyen bir siyasetçi.

Oyları Arttıracağım

Sahip olduğu potansiyelinin de etkisi ile Ali Çakır’ın en iddialı olduğu konu ise partisinin alacağı oy sayısı ile ilgili… Çakır bu konuda ise şöyle konuşuyor: “Ben partimin oy oranı ile yetinmem. Oyun üzerine oy ekleyerek rekor kırmak en büyük hedefim…”

Gençlere Öncelik

Kendisi de aslında bu potansiyelinin farkında. Hedeflerinin olduğunu söylüyor. Başta gençlere yönelik çalışmaları ile öne çıkıyor. Zira gençlerin Körfez’in de, Kocaeli’nin de, ülkemizin de geleceği olduğunu iyi biliyor. O yüzden başta istihdam olmak üzere birçok projesi bulunuyor. En büyük mücadeleyi ile madde bağımlılığına karşı vermeye hazırlanıyor.

Öncelikle Sizi Tanıyabilir miyiz?

1967 yılında Rize’de doğdum. İlkokulun bir kısmını Körfez ilçesinde okudum. Orta öğrenimimi yine Rize’de tamamladım. Üniversite tahsilime Trabzon’da başladım, daha sonra Anadolu Üniversitesi’nde bitirdim. İşletme bölümü mezunuyum.

Yüksek eğitimim bittikten sonra 2 yıl özel bir şirkette yöneticilik yaptım. Kısa dönem askerlik görevimi bitirdikten sonra ticarete atıldım. Aile şirketimizin başına geçtim. 1990 yılından bu yana bugünkü işimizi yapmaktayım. Biz emeğimizi verdik, Allah da yardım etti, bugünkü fırınlarımızı kurduk.

1990 yılından bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptım. Esnaf odasının yönetiminde bulundum. Körfez Ticaret Odası’nda bir dönem yönetim kurulu üyeliği ve meclis üyeliği görevlerim oldu. Halen birçok derneğin yönetim kurulu ve başkanlık görevlerim devam ediyor. İki kızım var; biri doktor, diğeri avukat.

Siyasete Nasıl Başladınız?

1990’lı yıllarda Anavatan Partisi’nde ilçe yöneticiliği, ilçe başkan yardımcılığı ve gençlik kolları başkanlığı görevlerinde bulundum. Daha sonra AK Parti kurulurken, kurucular kurulunda yer aldım. Bir dönem yönetim kurulu üyeliğinde bulundum. Daha sonra görev almadım. Avukat olan kızım, iki dönemdir Körfez teşkilatında yer alıyor ve ilçe sekreterliği görevini yürütüyor.

“Meclis Üyeliğinden Feragat Ettim”

AK Parti’de geçtiğimiz dönem de Körfez Belediye Başkanlığı için aday aday olmuştunuz. O süreçten söz eder misiniz?

Evet, 2014 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde de yine aday adayı olmuştum. Emek verdik, halkımızla hasbihal ettik. Karşılığını da aldım. Halkımız sağ olsun o desteği bize fazlasıyla verdi. Ama başkan adaylık nasip değildi. Nasip olmadan hiçbir şey olmaz. Ama seçimden sonra ne fikrimizden ne de bildiğimiz doğrulardan asla taviz vermedik. AK Parti için elimizden ne geliyorsa yaptık. AK Parti’de üye olmak bile bir onurdur. O pozisyonda karşılıksız sevda vardır ve o sevdayı halen yaşıyorum.

“Partimin Neferiyim”

Körfez Belediye Meclis üyeliği konusu da gündeme geldi. Fakat o dönemde meclis için çok talipli vardı. 80’in üzerinde aday adaylığı başvurusu yapılmıştı. Bu kadar çok aday adayı varken benim listeye girmem o arkadaşlara haksızlık olurdu. Ben belediye başkan adaylığına taliptim ve bana verilen 2. sıra meclis üyeliğinden, meclis için başvuran arkadaşlarım için feragat ettim. Olması gereken de buydu. Haksızlık yapmak istemedim. Başkan adayımızdan, ilçe başkanımızdan ve il başkanımızdan izin istedik ve “Ben zaten bu partinin askeriyim” diyerek yerime başkasının alınmasını istedim. Zira ben zaten üzerime düşeni yapacaktım ve yaptım. Fedakarlık yapmadan siyaset yapılmaz.

Körfez Belediye Başkanlığı için ikinci kez aday adayı olduğunuz. Adaylık gerekçenizden ve hedeflerinizden söz eder misiniz?

İlçemle ilgili hayallerim var. Ben bu ilçede doğmadım, ama bu ilçede büyüdüm. Çocuklarımı bu ilçede büyüttüm. Onların geleceğini bu ilçede arıyorum. Toplumda halkımız bizi bir noktaya koydu. Bu nokta öyle bir nokta ki, bu göreve talip olacak bir durumdayız. Böyle bir durumda olup, kendine güveniyorsan ben de varım dememekte vebaldir düşüncesine sahibim.

Hak, hukuk, eşitlik ve adalet sağlayabilecek bir maneviyattayım. Her zaman daha iyisini yapmak için varız. Ben gözlerimi açtığımda bir belediye başkanı olarak, sokakları, caddeleri evimiz kadar temiz ve ışıl ışıl, geçe geç saatlere kadar hanımların sokaklarda özgürce güven içinde yürüdüğü, park sorunu, trafik sorunu olmayan bir ilçe, sosyal donatılarını tamamlamış, cazibe merkezleriyle var olan bir Körfez görmek için aday adayıyım.

“Birlik ve Beraberlik Önemli Olacak”

Yöresel ve bölgesel, dil, din ve ırk ayrımı yapılmaksızın, hatta yönetime geldikten sonra siyasi ayırım yapılmaksızın ilçenin bütününü kucaklayacak bir ilçe hedefliyorum. Yönetimde olmak çok zor değil. Körfez’in imkanlarıyla, bilgi birikimi ile ve bu enerjiyle her şey yapılır. Yeter ki insan akşam yatarken, sabah kalkarken ‘İlçem için ne yapabilirim’ diyebilsin.

“Mahalle İstişare Toplantıları”

Halk istişare meclisleri kurmayı düşünüyorum. Bu istişare heyetinde muhtarlarımız, mahallelerin kanaat önderleri yer alabilir. Mahallelerimizde toplanır bir kahvaltıda mahalle sorunları konuşulur, çözümleri de yine o masadan kalkmadan sunulur. Yeter ki samimiyet olsun, her şeyi başarırız. Yeter ki inanç olsun… İnsanlar bu projelerde kendinden de bir şeyler görürse durumu ve ilçeyi sahiplenirler. Bu hayali gerçekleştirmek için ikinci kez varım dedim.

“Gençlik İçin Projelerimiz Olacak”

İlçenizde ticaretten takdir görmüş, siyasette de hedefleri olan bir isimsiniz. Başarılı bir iş adamı bulunduğu her kurumu başarıya taşıyabilir mi?

Bencillik ve egoistlik yapmadan, paylaşarak ve istişare ederek başarı elde edilebilir. Ben bir işletmeciyim ve ilçemin ekonomik gücünü ve potansiyelini bu yüzden çok iyi biliyorum. Yeter ki iyi bir planlama yapılabilsin… Mevcut yönetimler iyi yönetilir, hizmet önceliği iyi planlanırsa her sorunun altından kalkarız. Kaldı ki bizim ilçemiz bir sanayi ve liman ilçesi. Bunlar bir ülkenin olmasa olmazıdır. Mümkün olduğunca elimizden gelen desteği bu kuruluşlara da sağlamalıyız. Genel bir çerçevede baktığımızda Körfez’i tercih edilen bir kent, 24 saat yaşayan bir şehir haline getirebiliriz. Tertemiz bir İlimtepe bölgemiz var. Sanayimizle de barışık bir şekilde nefes alabileceğimiz bir Körfez’i hep birlikte yeniden kurabiliriz.

“İstihdam Arttırıcı Projeler Olacak”

Biz Körfez’de yaşıyoruz. Sanayi ve liman kenti Körfez’de… Önemli vizyon projelerimizden biri de bu kentte işsizlikle olan mücadele olacak. Körfez gibi bir bölgede işsizlik söz konusu bile olmamalı. Ara eleman yetiştirmek için var olan projeler bulunuyor. Bu projeleri bilimsel dayanaklar doğrultusunda geliştirip, ara eleman arayan sanayiciyle, iş arayan gençlerimizi buluşturacağız. Bakın, olması mucize bir proje değil bu. Ciddiye alındığı sürece biz bu kentte işsiz genç bırakmayız. Bu konu yerel yönetimlerin de öncelikli meselesi olmalı. Merkezi yönetime ve ilçemize verebileceğimiz en büyük hizmetlerden biri de bu. Bu projemizle ilgili ayrıntıları ilerleyen süreçte paylaşacağım. Ayrıca ailesinden kopmuş, madde bağımlısı gençlerimiz var. Bu kişileri rehabilite ederek hem topluma kazandıracağız, hem rehabilite edeceğiz, hem de meslek sahibi yaparak sokaklarımızı daha güvenli bir hale getireceğiz.

Körfez ilçedeki yapı stoğu artık çok eski. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız artık bölgesel anlamda kentsel dönüşüm projeleri uyguluyor. Bu iradeyi ortaya koymalı ve yapı stoğu eski olan mahalleler yepyeni şehirlere dönüşebilir. Bu da öncelikli projelerimizden biri olacak.

“Partimin Yükünü Omuzlayacağım”

Körfez Belediyesi tarafından işletilen ve kentimizde örnek gösterilen Halk Ekmeği Fırını bulunuyor. Belediye başkanı olursanız bu fırın ile ilgili tasarrufunuz nedir?

Bazı hizmetlerin aksamadan devam etmesi lazım… Bunlar emniyet sibobudur. İhtiyacı olan vatandaşlarımız var, sadece bunun için bile fırınımız hizmetine devam etmeli. Ama hemen belirteyim, bir fırıncı olarak bu açıklamayı yapabilecek yetkide olduğuma da inanıyorum; “Bu yükü fırıncı arkadaşlarımız da taşır. Maliyetinde sıkıntı yaşasak dahi bu yükü çekebilecek güçteyiz. Üretilen 5-6 bin ekmeği fırıncılar üretir. Üretir ve hayrına belediyeye verir. Belediye fırını üretim yapmaya devam edebilir, ama maliyet yükünü belediyenin üzerinden alabilmek mümkündür. Fırıncılar bu iş için de gönüllüdür… Körfez fırıncısı bu ekmeği bağış olarak belediye verebilir.

"Kapım Hep Açık Olacak"

Kapım her zaman açık olacak, benimle görüşmek isteyen vatandaşın randevu almasına gerek olmayacak. Belediyedeysem gelen vatandaş istediği zaman sorunlarını bana iletebilecek. Sürekli olarak halkın içinde olacağım, vatandaşların sorunlarını ayaklarına giderek dinleyecek ve yapılması için hemen gerekli yerlere talimatı vereceğim. Belediyeye gelen vatandaşlarımız güler yüzle karşılanacak ve aynı tebessümle uğurlanacaklar.

Son olarak Körfez seçmenine mesajınız nelerdir?

İlçenin bütün insanlarını kucaklayacağım. Hem partime hem de liderimizin yükünü hafifletmek için adayım dedim, yük olmak için değil. Başarabileceğime inanıyorum ve onun için adayım ve buradayım. Bunları yapacak irade ve donanım hem teşkilatlarımızda hem ilçemizde var.

Kendime güveniyorum… Potansiyelimizin var olduğunu hemen herkes biliyor. Bizim ortaya koyacağımız irade ile partimizin aldığı oyun üzerine oy koyabileceğime de inanıyorum. Sonuçta ben partime yük olmaya değil, mevcut yükü hafifletmeye talibim…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817