banner2779
banner2752
banner2750

ÖZEL RÖPORTAJ

Asıl mesleği Eczacılık olan ve eczanesinin göbek adını da “Mutluluğun Eczanesi” koyan Caner Göçmez, ilçede yaptığı sosyal faaliyetler, çöp toplamak gibi sosyal içerikli çalışmalar, okullarda öğrencileri düşünmeye, proje üretmeye iten etkinlikler düzenlemesiyle tanıyoruz.

Bu özellikleriyle sürekli gündemde olan Caner Göçmez, gönüllü olarak yaptığı bu çalışmalarını genişletmek ve düşündüğü halka yönelik projeleri gerçekleştirmek için yönetimde görev almaya karar verdi ve bunun için de AK Parti Körfez’den belediye başkan aday adayı oldu. Renkli bir kişiliğe de sahip olan Caner Göçmez, halkın değerlerine, mutluluğuna da önem vermesiyle biliniyor.

Caner Göçmez’le gerçekleşen sohbetimizin başında masasının evraklarla ve belediyecilik konusunu, belediye yasalarını içeren kalın kitabı okumakla meşgul olduğunu gördük. Caner Göçmez, zorlu bir sınava hazırlanan öğrenci gibi örnek olarak gördüğü belediyelerle, projelerle ilgili dökümanları, hazırladığı konuşmaları masaya yayıp okuyarak, kendisini yapacağı saha çalışmalarına, muhtemel mülakata hazırlıyor. Bu arada oldukça kalın ve bol yapraklı belediyecilikle ilgili kitabı da okuduğunu ve bir çok konuya hakim olduğunu da yorgun ama mutlu şekilde söylüyor.

Nasıl bir belediye başkanlığı hayalinizde yaşıyor?

Benim amacım insanları mutlu etmek, bunun için çalışmak. Sloganlarımız da bu nedenle, “Herkes mutlu, Körfez güçlü”, “En iyi ilaç sevgidir”, “Sevgiyle yapılan yemeğin tadı da güzel olur” şeklinde sevgi ve mutluluğu içermektedir. Hedefim çok farklı projeleri hayata geçiren ve farklılık oluşturan bir belediye başkanı olmak, halkı mutlu etmek. Halkın isteğiyle mutluluğu yakalarsak biz de mutlu oluruz. Ben bir sistem kurucusuyum, işimde ve özel hayatımda bunu başarıyla uyguladım. Belediyecilikte de sistemi kurarak başarılı uygulama yapacağıma inanıyorum. İşimle ilgili uygulamamalarımda güven, hoşgörü, saygı ve sevgi yer alacak. En iyi ilaç sevgidir. İşimi severek yapacağım, ben olmayacağım, biz olacağız. Caner Göçmez her zaman sahada olacak ve halka sorulmadan hiçbir çalışma yapılmayacak. Sevmek, severek çalışmak önemli, ben işimi seveceğim. Sevgiyle yapılan yemeğin tadı da güzel oluyor. Eczacı olarak toplumun hep içinde oldum, ziyaretler yaptım, haftanın bir gününü kurum ve iş yerlerini ziyarete ayıracağım. Bu konularda hep örnek olmaya çalıştım. Bir ordunun komutanı gibi belediyeyi yöneteceğim. İnsanlar beni makam arabasından çok, sahada çalışmaları takip ederken görecekler. Bu damı yapıldı diyecek ve akıl tutulması yaşayacaklar. “Veren el alan elden üstündür” anlayışı ile Körfez’in fakiri olmaya geleceğim. 1997 yılında nasıl bir amatör ruhla ilk iş yerimi açıp çalışmaya başladıysam, aynı duygularla devam edeceğim. Bugün nasıl kazandığımın bir bölümünü insanlara faydalı olmak için harcıyorsam, o zaman da aynı anlayışla hep veren el olmaya çalışacağım. Benim ve ailemin kazancı mutlu bir yaşam için bize yetiyor, fazlasını mezara götürme şansımız da yok. İnsanları mutlu ettiğiniz zaman siz de bu mutluluktan pay alabiliyorsunuz, yaşamınıza anlam kazandırıyor.

Niçin aday oldunuz?

Siyasetçilik oynamak için aday adayı olmadım. Geride saygı ve sevgiyle anılacağım, yüzlerde tebessüm oluşturacağım projeler, hatıralar bırakmak için göreve talip oldum. İnsanlar yaptıkları ile yaşamaya devam ediyorlar. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz, lafla da peynir gemisi yürümez. Siyasete atılan insanların daha önce yaptıkları ve geride neler bıraktıkları incelenmeli, partilerin aday adaylarının topluma ne kattığı sorgulanmalı. İnsanın yaptıkları, yapacaklarına referans alınmalı. İlk defa bir proje bana ait olmadan gelişti. İlçenin farklı mahallelerinden, kesimlerinden gelen insanlar siyasete atılmamı, görev almamı istediler. Bu insanlar farklı mahallerden, farklı siyasi görüşlerden gelen vatandaşlardı. Basında yaptığım çalışmaları görmüş ve incelemişler, benden daha büyük çalışmalar beklediklerini söyleyerek aday olmamı istediler. Önce ailemle, yakınlarımla daha sonra da ailem gibi gördüğüm Şehit aileleri ile görüştüm ve onaylarını aldım. Bu kararıma çok sevineceklerini ve yanımda yer alacaklarını söylediler, bende aday adaylığımı gerçekleştirdim. Yakınlarım, iyi bir yönetici olduğumu, topluma katkıda bulunacağımı ve farklılık oluşturacağımız söylediler. Vatana, millete hizmet etmek için onayları aldıktan sonra net kararımı verdim.

Neden siyaset?

Siyaset hayatın içinde oluşan bir kavram. Bu kavramın içinde güçlü liderler olursa siyaset diğer insanlara fayda verecek araç haline gelebilir. Bu fayda toplumu bilgilendirmek, halkın bilinçlenmesini sağlamak ve kişilerin her birinin sorumluluk alması için fikir alış verişi yapmak olmalıdır. Halka ulaşmanın ve hizmet etmenin bir yolu oluğu için siyaseti seçtim. Hem öğreneceklerim, hem de onlara katacaklarım var. Siyaset kurallarına uyulduğu zaman siyasetçinin kişiliğine de çok şey katacak oyundur.

Aday adaylık açıklamasından sonra ne değişti?

Çok enteresan olaylar yaşıyorum. Farklı mahalle ve siyasi görüşlerden insanlar tebrik etmek için eczaneye geldiler. Kitabımı okuyup, açıklamamı gördükten sonra benimle tanışmaya gelenler oldu. Kitabımda çok hoş mesajlar bulan, projelerimi tartışan, teşekkür eden insanlar oldu. Bu da karşılıklı alış verişin başladığını gösteriyor. 70 yaşında bir amca geldi, çay içmek istedi ve sohbet sonrasında da seni daha önce niye tanımadım diyerek gitti. Bu amca evinde kitaplar olduğunu ve bağışlamak istediğini de söyledi, adresini aldım ve kitapları ihtiyaç noktalarına ulaştıracağımızı söyledim. Halk şu anda bile bu şekilde kılavuz olmaya çalışıyoruz. İnsanların hayatlarını renklendirip, değiştirecek küçük dokunuşlar bile mutluluk veriyor ve bu şekilde mutluluğun ilçesini kurmak çok kolay.

Seçimde nasıl bir oy alabilirsiniz?

Tüm siyasi partilerden destekle tarihin en yüksek oyunu alırım. Bu yaptıklarımızı tüm insanlar görüyor. Bir şehitler anıtını dikmek her kese nasip olmaz. Anıta gelen insanlar benimle birlikte 3 kişinin adını okuyor, en iyi ilaç sevgidir sloganını her kes biliyor. Kimin nasıl çalıştığını ve hizmet edebileceğini görüyorlar. Bu nedenle halktan en yüksek oyu alacağıma inanıyorum. Ben mahalle afet gönüllüleri üyesiyim. İlçede halen daha afetlere karşı hazırlığımız yok. Deprem sonrası yapılan çalışmalar o şekilde kaldı.

Son olarak söylemek istedikleriniz neler?

Körfez İlçesi Kocaeli’nin en temiz ilçesi olacak. Mutlu, huzurlu, bilinçli insanların yaşadığı ilçe olacak. Bunları sağlayacak projeler düşünüldü ve uygulanmak üzere bekliyor. Körfez’in keşfedilmesi için çevre ilçelerden insanlara yaptığım davet bile büyük yankı yaptı. Bu mesajda tüm ilçelerden insanları çay içmeye çağırdık ve ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı söyledik. Körfez’i cazibe merkezi yapacak çalışmalar planlıyoruz. İnsanları mutlu edecek bu projeler diğer ilçe ve illerden de vatandaşları buraya getirecektir. 17 ülke gezdim ve buralarda yapılan hizmetleri inceledim. Bunları Körfez’e nasıl adapte edebileceğimizi planladım. İnsanlar ölüyor ama anıları yaşıyor. Daha iyi, yaşanabilir bir ilçe için birlikte çalışacağız. Körfez İlçe festivallerle, tarihi noktalarıyla, ilginç sosyal projeleriyle anılan bir mega kent olmalı. Örneğin bir fikir festivali düzenleyerek, insanları burada kafalarında ki ilginç çalışma ve düşünceleriyle yarıştırmalıyız. 170 bin nüfusun beynini bu çalışmalara yönlendirebilirsek, sorumluluk almaya davet edersek hep birlikte ilçeyi yönetiriz.

Caner Göçmez kimdir?

1972 Gölcük doğumlu. İlk, orta ve liseyi İzmit’te bitirdi. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun. 1995 yılında askere gidip geldikten sonra 1997 yılında Tütünçiftlik’teki Körfez Eczanesini devir alarak mesleğe başladı. Evli. Alman Lisesi birinci sınıf öğrencisi bir kızı var. Eşi de KOÜ Tıp Fakültesinde doçent olarak görev yapıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751