banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ÖZEL RÖPORTAJ

Önceki dönemde de aday aday olan ancak İsmail Baran’ın gösterilmesi sonrasında düşüncesini 2019 Mart seçimlerine bırakan Faruk Denli, daha önce görev yaptığı ve yaşadığı Hereke’de de desteği büyük olan siyasilerden.

Belediye Başkan yardımcılığı döneminde büyük bir de kaza atlatan ve günlerce süren bakım sonrasında sağlığına kavuşan Faruk Denli, çalışmalarında insanların edeceği dualara büyük önem veriyor. Bu dualar sayesinde büyük kazayı da atlattığını belirten Denli, “Yoğun bir günün sonunda aldığım tek dua bile dinç ve huzur içinde uyumamı ve ertesi güne başlamamı sağlıyor” diyerek insan odaklı düşüncelerini açıklıyor.

Neden aday oldunuz?

Sahip olduğumuz her şeyimizi Körfez’e ve Kocaeli’ne, dolayısıyla da Türkiye’ye borçluyuz. Uzun zamandır devam eden ve belediyecilik konsunda yoğunlaşan hizmetlerimde edindiğim birikimler, tecrübelerim var. Bunları borçlu olduğum Körfez için kullanmak istiyorum. Verilecek her göreve talibim. Başkanlık görev verilirse bu birikim ve tecrübelerimi kullanarak ilçeme, ülkeme hizmet edeceğim. Teşkilatta ki arkadaşlarımın da bu konuda bana güç vermesi ve desteklemesi nedeniyle aday adayı olmaya ve bu hizmet yarışında yer almaya karar verdim.

Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

Her yiğidin farklı bir yoğurt yiyişi vardır. 15 aday adayımız var ve her biri değerli, hizmet anlayışıyla dolu olarak bu yarışa katılıyor. Benim de kendime göre bir yönetim şeklim var ve bunun merkezinde de insanların mutluluğu yer alıyor. Adaylığım açıklanırsa bunları ve projelerimi detaylı olarak açıklayacağım.

Sizin gözünüzle Körfez’de eksiklik var mı?

Yaşam olan hiçbir yerin eksiği bitmez. Nüfus arttıkça, insanlar yaşadıkça yeni ihtiyaçlar, yeni eksiklikler ortaya çıkar. Şehirler canlıdır, güncel olarak ihtiyaçlara cevap veririsiniz, yeni ihtiyaçlar ortaya çıkar. Siz de tespit edilen eksiklikleri gidermek için çalışırsınız. Daha önce de belirttiğim gibi aday olmam halinde bu projelerimi dile getireceğim.

Adaylığınız nasıl bir oy artışı sağlar?

Gerek uzun süre görev yaptığım Hereke’de, gerekse sürekli sahada olduğum Körfez’de halkın teveccühü ile karşılaşıyorum. Bu teveccühlerin sandığa oy olarak yansıyacağını biliyorum. Bu nedenle de adaylığımın partimizin oylarını önemli oranda arttıracağına inanıyorum.

Geçirdiğiniz bir kaza vardı, şu anda sağlık durumunuz nasıl?

Gerçekten büyük bir kazayı vatandaşların ve sevenlerimin duaları, benimle yakından ilgilenen doktor ve hastane personeli sayesinde Allah’ın izniyle atlattım. 2015 yılında ki bu kaza sonrasında doktorumun tavsiyesi ile istirahat süremi kısa tuttum ve 1,5 ay sonra çalışmaya başladım. Doktorum özellikle hasta moduna girmeden yeniden çalışmaya başlamamı istedi ve tamamen sağlığıma kavuştum. Kazanın bende hiçbir etkisi kalmadığı gibi yaşadıklarım sonrasında hayır duası almanın ne kadar önemli olduğunu da yaşayarak öğrendim.

Büyükşehir adayını nasıl buldunuz?

Tahir bey bizim için önemli bir isim. Bilgisi ve tecrübesiyle Kocaeli’ne hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum, Her şeyden önce Kocaeli’nin bir evladı ve hizmet yarışında önemli çalışmalar yapacaktır. Bu kazanımla Kocaeli Büyükşehir’in ivme kazanacağını ve vizyonunun artacağını düşünüyorum. Kendisini de yakınen tanıyorum ve kaliteli, karakterrli bir yönetici olduğunu biliyorum. Göreve geldikten sonra da Kocaeli’ne büyük hizmetler verecektir.

Eklemek istediğiniz açıklamanız var mı?

Belediye Başkanlığı görevi için bu işe inanmanız, davam demeniz ve sevmeniz en önemli kural. İşinizi severek yaparsanız Allah yardımcınız oluyor. Gün içinde ne kadar yorgun olursanız olun, bir vatandaşın çok kolay isteğini bile yerine getirdiğiniz de, işiniz yaptığınız da aldığınız dua en büyük ödül oluyor. Bu duayla başınızı yastığa rahat koyuyorsunuz ve tüm yorgunluğunuz bitiyor. Size kuvvet veren dua ile ertesi güne daha dinç ve işinizi severek başlıyorsunuz. Halkın duasını almayan bu işi götüremez, görevin motivasyonu insanların mutluluğu, gülümsemesi ve dualarıdır.

Faruk Denli kimdir?

1964 yılında Gümüşhane Akçahisar Köyü’nde doğdum. 1969 yılında Derince’ye geldik, ilk ve orta okulu burada tamamladım. 1979 yılında Hereke’ye yerleştik ve liseyi burada okudum. Hacettepe Maden Bölümü’nü okudum ve Ön Lisansımı Anadolu Kamu Yönetimini bitirerek yaptım. 20 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra 2001 yılında AK Parti Kurucuları arasında yer aldım. Hereke Belde Başkanı olarak 2009 yılına kadar devam ettim. Bu tarihte Hereke’nin Körfez’e katılmasıyla bana da belediye meclis üyelik görevi verildi. Büyükşehir ve Körfez belediye meclis üyesi oldum. Yine 2009 yılında Hereke Bölge Koordinatörlüğü görevi verildi ve 2014 yılında yerel seçimlerde aday adayı oldum. Bu görev başka bir arkadaşıma verilirken, bana da meclis üyeliği teklif edildi, benim haberim olmadan yazıldım.  Bu görevi kabul ettikten sonra da Başkan Yardımcılığı birkaç kez teklif edildi ve en sonunda kabul ettim. 56 ay süreyle bu görevi yaptım ve Kasım ayının 12, sinde istifa ederek, Körfez Belediye Başkan aday adayı oldum. Evli ve 2 erkek çocuk babasıyım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Onur-41 5 yıl önce

Faruk Denlinin adaylığına sevindim kendileri aldığı görevlerle tecrübeli bir kişi lakin Başkanlık biraz farklı burada ekibini yani A takımını iyi belirlemesi gerekmektedir. Bir çok başkanın düştüğü hatalar göreve başlarken buralarda başlıyor. A takımında eğitim düzeyi yüksek kaliteli ve işinde ehil insanlara yer vermesini arzularız. Samimiyetine güveniyoruz. Hakkında hayırlı olsun.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826