banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ÖZEL RÖPORTAJ

Fatma Şahin gibi başarılı bir kadın belediye başkanı olmak istediğini söyleyen Nesrin Duran, Körfez’e bir kadın elinin, anne elinin değmesinin hizmeti daha da arttıracağı düşüncesinde. Duran, mevcut Belediye Başkanı'nı’ devam etmesi halinde yanında olacaklarını, değişim istenirse de ilçenin her sokağını çok iyi bilen ve Körfez’de doğup büyüyen birisi olarak hizmete hazır olduğunu belirtiyor

.

Nesrin Duran kimdir?

1981 doğumluyum, 37 yaşındayım ve doğduğumdan beri Körfez’de yaşamaktayım. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Körfezde okudum. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda tezli yüksek lisansımı tamamladım. 19 yıllık evli Rabbim bağışlarsa 18 yaşında kız,11 yaşında erkek evladımız var. Siyasi hayatım ilk defa 20 yaşında, 2002 yılı başlarında Ak Parti hareketiyle başladı. Kuruluşundan itibaren Körfez İlçe Kadın Kollarımızın parti faaliyetlerinin içinde Mahalle başkanlığından başlayan daha sonrasında kongrelerle girdiğim ilçe yönetimlerinde Teşkilatlanma, Seçim işleri, Mali işler, tanıtım medya ve Arge birim Başkanlıkları gibi uygun görülen her kademede bir fiil görev aldım. 2011 yılında yapılan Kongre ile İlçe Kadın Kolları başkanı olarak seçildim ve 2015 yılı itibariyle İlçe Başkanlığı görevini kongre ile devrederek İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildim.2016 yılında devlet memuru olmam nedeniyle parti üyeliğinden istifa ettim.

1999 yılında başlayan iş hayatım;

Devlet Hastanesi Satınalma Bölümünde( doğrudan temin ve İhale işlerinden sorumlu olarak yaklaşık 5 yıl çalıştım.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Boğaziçi Yönetim A.Ş adına Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Kent Konut tarafından yapımı tamamlanan yaklaşık 10.000 konutun Kocaeli Bölgesi Muhasebe ve Halkla ilişkiler bölüm sorumluluğunu 2 yıl kadar yürüttüm

Akabinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Kent Konut A.Ş’de yaklaşık 5 yıl Vatandaş sikayetleri, teknik değerlendirmeler, geri dönüşler ve Hukuki süreçlerin takibi alanlarında Bakım Şefliği Koordinatörü olarak görev aldım.

4 yıldır da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimizim Özel Kalemi olarak milletime, devletime ve partime hizmet etmekteyim.

Neden tekrar siyasete atıldınız?

18 yılı aşkın süredir İş hayatımın içinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarında farklı kademelerinde bunun 12 yılı Belediyecilikle geçti. İnsanımıza hizmetle geçen bu sürede belli bir tecrübe ve birikime sahip olduk. Sn. Cumhurbaşkanımızın Kadın aday adayları ile ilgili çağrısı ve samimiyetini görerek bu yola girdik. Mevcuttaki Belediye Başkanımız İsmail Bey’in devam edip etmeyeceği noktasındaki karar tabiî ki Genel Merkezimizin ancak devam etmemesi durumunda Teşkilatlarımızda yetişen , doğma büyüme hayatı burada geçen sizlerden biri olarak, 18 yıllık iş hayatımdaki tecrübelerimi,  16 yıllık siyasi hayatımdaki teşkilatçılığım ve İnancımla harmanlayarak, farklı bir vizyonla, kadın gözüyle, zerafetiyle Yeni ve Canlı bir Körfez İçin, Kentin Sakini değil, Kentin sahibi düsturuyla, Eğitimimi, bilgi birikimimi azimli çalışmalarımla, insan ilişkilerinde ve problem çözme tekniklerindeki deneyimimle sizlerinde fikirlerini alarak aday olmak istiyorum,  nasip olursa güzel işleri birlikte başaracağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

Nasıl karar verdiniz?

Dinimizde istişareye ne kadar önem verildiğini bilenlerdeniz. İstişarede rahmet vardır, bereket vardır düşüncesiyle Teşkilatımız ve halkımızla daima diyolog içinde olmak adına bu kentte doğmuş, büyümüş, yaşayan ve teşkilatlarımızda yetişmiş bir kardeşiniz olarak bizde Davamızın yükünü hafifletmek adına Varız dedik. Kararımı vermeden önce de ailemle, yakınlarımla ve en önemlisi siyasi büyüklerimle görüştüm ve onay alarak yola çıktım.

Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

Aday gösterilmem ve seçilmem halinde sürekli vatandaşlarla iç içe, arada kapıları olmayan bir belediye başkanı göreceksiniz. Bir toplantı ya da önemli konu olmadığı zaman her vatandaş bana rahatlıkla ulaşabilecek, bu konuda şerefim üzerine söz veriyorum. Kuracağım ekip yapılması gereken işleri takip edecek ve bitirerek bana raporunu iletecek. İşini yapmayan ve ya bu konuda olumlu, olumsuz raporunu vermeyen, yani vatandaşı mağdur eden görevli bunun da sorumluluğunu üstlenir. Ben farklı bir belediye başkanı olacağım. Öncelikle gönül belediyeciliği sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet yapacağım. Önceki dönemlerde farklı hizmet beklentileri vardı, artan nüfus değişen talepler yeni anlayışlar, yeni projeler gerektiriyor. Çiğ yemedim bu nedenle karnım ağrımaz. Ben burada doğdum, büyüdüm, mezarım da burada olacak. Eşim manavlardan ve Yeni Yalı’da evimiz var. Körfez’de gezmediğimiz sokak kalmadı, insanların beklenti ve sorunlarını biliyorum. Muhteşem bir metropolde yaşıyoruz. Bu gün ne yaparsanız, ne söylerseniz yarın karşınıza çıkar ve onunla anılırsınız. Benim atacağım yanlış adım ailemi de etkiler bu nedenle hep doğru ve güzel adımlar atmalıyız. Devlet malı olan, yetim hakkı, kul hakkı olan bir tek kağıt parçası bile hakkınız olmadan alırsanız, Kocaeli halkından, 81 milyondan tek tek helallik almanız gerekir, bu şansımız yok. Bir evim, bir arabam var ve hepsini nasıl adlığımı açıklayabilirim. Eğer bir gün açıklayamayacağım bir mal varlığım olursa ahiretimi yakmış olurum, ben ahiretimi kimse için yakmam. Birlikteliğimizin, Körfezliliğimizin yaşayarak hissederek tespit ettiğimiz veya edeceğimiz eksikliklerimizin zaman aşımına uğramadan samimiyetle profesyonel ekip ve yönetim kabiliyetiyle Sosyal Belediyecilik adına daha iyi bir konum haline ilerlemesi için varız dedik. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada. İsraf dinimizce de Haram. Sınırlı bir bütçe ile sizlere ütopik vaatler vermeyeceğimi Ancak Verdiğim sözün arkasında da dururuz Elhamdülillah. Körfezimize fazlasıyla hakim teşkilatlarımız ve kadromuz var. Ancak sizlere söz veriyorum Aday olmak ve seçilmek nasip olursa Tüy bitmemiş yetimin hakkını kendi evladımın hakkı gibi koruyacağım. Hedefim; sınırlı olan bütçeyi ve zamanı verimli kullanarak ilçemizin menfaati öncelikli projelerimize, liyakat, ehliyet ve samimiyet sahibi ekibimin performansını, bir hanım kardeşinizin zerafetiyle aktarmak olacak.

Yapmak istediğiniz değişim ve çalışmalar var mı?

Ben okuyan ama okuduğu okulda ki branşını iş hayatında değerlendiremeyen bir kadınım ve bunun üzüntüsünü yaşadım. Dış Ticaret eğitimi aldım ama iş hayatında bunu uygulayamadım. Yapmayı düşündüğüm ilk çalışmalardan birisi okullarda okuyan gençlerin yetenek ve isteklerine göre meslek hayatına yönlenmelerini sağlamak. Bu konuda görevli yaşam koçlarımız olacak ve gençlere, kadınlara yol gösterecek. Allah’ın ne dediği çok önemlidir, eğer bu görev verilirse sosyal belediyecilik anlamında gençler, kadınlar ve yardım isteyen insanlarla ilgili önemli çalışmalar yapacağım. Körfez’e gelenlerin, burada bir kadın belediye başkanı var demelerini istiyorum. Biz saygı gösterirsek saygı duyarız. Aksi halde toplum bize saygı göstermez. İlim olmayan yerde bilim olmaz. Geleceğimiz inşa edecek projelerin altına imza atmalıyız. Bana gelen bir vatandaş Allah razı olsun derse mutlu olurum, aksi halde kendimi çek eder ve nerede hata yaptığımı bulur, düzeltirim. Gençliği kucaklamak, onlara anne olmak istiyorum. Kırsal alanları tarımsal açıdan değerlendirmek ve ekonomiye katkı sağlamak istiyorum. 36 mahallemizde Gönül siyaseti yapmak, insanımıza dokunmak, dertleriyle hemhal olmak, sorunlarını çözmek, İnsan odaklı, insana dokunan herkesin eşit olarak faydalanabileceği Körfezimizin girişinden, çıkışına kadar etki alanı olan burada  yaşayan herkesi kapsayacak gönül  belediyeciliği yapmak en büyük amacım. İşsizlikle mücadele noktasında devletimizin yükünü hafifletmek, milletimizin sıkıntılarını gidermek adına farklı, hassas, samimi düşüncelerimiz var. “Komşusu açken kendisi tok yatamayan”  bir kültürde büyümüş kardeşiniz olarak bu konuda da farklı bir vizyon geliştireceğimizi, aday olmak bizlere nasip olursa kararlı ve tutarlı bir duruş sergileyeceğimizi göreceksiniz. Sosyal Belediyecilik adına Ak Parti Belediyelerimizin hizmetleri tartışılmaz. Bu konuda İlçe belediyemizin de güzel hizmetleri var. Ancak Bu çıtayı daha yukarılara çıkaracak farklı vizyon getirecek sosyal projelere imza atmak istiyorum.

Gençlerimize Öğrenim hayatıyla birlikte ışık tutacak adeta yaşam koçluğu yapacak liyakatli ekibimizle Körfez ilçesinde yaşayan özellikle 17-25 yaş arasındaki genç kardeşlerimize ideallerine veya karakterlerine uygun gelecek planlaması yapmalarında hayatlarını uzman eşliğinde yönlendirmelerine ışık tutacak yardımcı olacak sosyal projelerimiz olacak inşallah.

Aday olmak nasip olursa kentimizde yaşayan Kadınlarımız kendileri için düşünülen ve uygulanacak projelerle kadın belediye başkanları olmasının onurunu ve gururunu yaşayacaklar inşallah. Engellilerimiz, yaşlılarımız, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız daima sosyal projelerimizin baş tacı, ilk düşünülenleri olacaklar.

Eklemek istediğiniz başka düşünceleriniz var mı?

Sanayisi, ticareti, tarihsel dokusu, masmavi sahili, yeşili, 81 vilayetin neredeyse herkesiminden gelinerek yerleşilmiş değer katılmış, göç alan farklı medeniyet ve kültür dokusuyla 16 köyü mahalle olmuş manav kimliğini koruyan halkıyla, 36 mahalleden oluşan, adeta metropolitan olan Körfezimizde yaşamak bir ayrıcalık olsun istediğimiz için bu yola çıktık. Kocaelimizde, Körfezimizde Ak Parti Belediyeleri döneminde planlanmadık alan kalmadı . Tabi bunda Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibinin emeği gayreti yadsınamaz. Körfez ilçesi olarak en son yanlış hatırlamıyorsam İlimtepe Dereköy mevkii Konut gelişme bölgesi olarak planlandı. Körfez olarak deniz ve dağ arasına sıkışmış coğrafyamızı bu planlarla daha sistematik bir kentleşme noktasında geliştireceğiz inşallah. Bu bölgede uygulanabilir ve Körfezimizin simasına yeni bir yüz getirecek farklı sosyal projeleri hep birlikte hayata geçirmek ve Körfezime değer katmak isterim. Neden Körfezimiz görülmeden geçilmeyecek bir yer olmasın.

 

  • İlçe kadın kolları başkanlığım döneminde liyakate, samimiyete insan odaklı çalışmalara duruşum, disiplin anlayışım ve samimi olarak ekibimle gerçekleştirdiğimiz sosyal içerikli bir sürü çalışma var.
  • Bu güne kadar Gerek Mevcut Belediye Başkanımız, gerekse kendisinden önceki Belediye Başkanlarımız ellerinden geleni yapmış güzel işlere imza atmışlardır. Değerli Belediye Başkanım İsmail Baran’a ve emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Allah onlardan razı olsun.
  • Ancak bu kadar güzel ve büyük hizmetlerin ardından kentimize kadın eli değme zamanı geldi diye düşünüyorum.

“Anne şefkatiyle, kadın düzenliliğiyle, kadın gözüyle üretip, vatandaş olarak düşünüp hareket eden,  herkese karşı sorumlu, çalışanıyla hizmet alanıyla farklı bir anlayış içinde yeni bir vizyon kazandırmak için, Canlı bir körfez için, Yaşam kalitemizi arttırmak Teori ve Pratikte edindiğim tecrübeyi Büyükşehir Belediyesindeki deneyimimin sağladığı ufukla Körfez Belediyemizi yönetmek için aday adayı oldum. Yükseltilmiş çıtayı daha da yukarılara taşımak için talip olduk

Ben çıkmış olduğumuz bu yolda tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum.

Hangimiz aday olursak olalım bizler onunla seçim çalışmalarımızı sürdürürüz.

Adayımız kim olursa olsun “Allah yolundan ayrılmayarak, İnayet, basiret, feraset, tevazu ve samimiyetle” hizmet etmeyi, gönül belediyeciliği yapmayı nasip etsin.

Kazanan Körfez Olsun.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826