ÖZEL RÖPORTAJ

Nihat Tekgümüş, belediye içinde yer alan birisi olarak insanlarla sürekli iç içe olan ve siyasete yeni atılmasına rağmen sıcak yaklaşımı ile insanları kavrayabilen bir kişiliğe sahip. Tekgümüş, bu özellikleri ile bağdaşan sözler vererek çalışmalarını sürdürürken, görev alması halinde Özel Kalem Müdürlüğü diye bir görevli olmayacağını da ifade ediyor.

Nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

Belediye Başkanı seçildiğimde ilk işim makam odasının kapısını söktürmek olacak. Makam odam herkese açık olacak ve vatandaş ile makam arasında asla özel kalem diye bir oluşum, görevli olmayacak. Biz halkımıza hizmet için geliyoruz, makam odasına girişte hiçbir engel olmamalıdır.

Sizi aday adayı olmaya ne yönlendirdi?

Körfez’de yaşıyorum ve bu ilçenin sorunlarını çok iyi biliyorum. Belediyecilik konusunda 18 yıllık bir deneyimim var. Körfezin her karış noktasına dokundum. Gönülleri almak, güzel hizmetler gerçekleştirmek, mutlu insanların yaşadığı bir modern kent oluşturmak, huzurun başkenti olarak Körfez’i şekillendirmek, birliği ve beraberliği sağlamak, kinden, nefretten, intikam duygusundan uzak bir şekilde Körfez’i ortak bir değerde buluşturmak için aday oldum. Daha güzel bir dünyanın var olduğunu Körfez’de herkese göstermek için ana gayemdir.

Nasıl bir belediyecilik yapacaksınız?

Her şeyden önce gönül belediyeciliği oluşturacağız. İnsanların gönüllerine hitap edeceğiz. Sosyal belediyeciliği ön plana çıkartacağız. Beşikten mezara kadar her kese ve her kesime dokunacağız. Adeta ,”İşte burası benim kentim” diyebilecekleri bir şehir oluşturacağız. Oluşturacağımız ekip teşkilatımızla birlikte olacaktır. Kesinlikle kendi alanında uzman, şaibesiz, güler yüzlü, vatandaşlarla barışık, tam donanımlı insanlardan oluşacaktır.

Belediye çalışanı olarak neden rakip oldunuz?

Evet, belediye başkanımız gerçekten kendi çapında güzel hizmetler yaptı, kimse inkar edemez. Lakin bu bir hizmet yarışıdır. Ben daha güzel çalışmalar yapacağıma inanıyorum. Şayet bulunduğum ortamda bana imkan verilseydi bugün hayal ettiğim çalışmaları yine Körfez için yapardım.

Hizmet anlayışınızın odağında ne yer alacak?

Hizmet düşüncemizin odağı insan merkezli olacak. Körfezlilik duygusuna hitap edecek, gönüllere yol olacak, kalplere huzur verecek. Vatandaşımızın istemediği hiçbir şeyi yapmayacağım. Mahalleler bazında halk meclisleri kuracağım, sorunları tespit edip, hizmetlere mahalle sakinleriyle birlkikte karar vereceğiz ve gerçekleştireceğiz.

Vizyon projeleriniz var mı?

Aslında proje açıklamamıza çok fazla müsaade edilmemektedir. Ama şunu belirteyim, ekolojik köy denilen projemiz yalnızca Körfez’in değil, Kocaeli’nin hatta ülkemizin ilk ve en prestijli projesi olacaktır. Çok sayıda insana ekmek kapısı olarak hizmet verecektir. Bizi biz yapan değerler burada yaşatılacaktır.

Aday adayı olamaya nasıl karar verdiniz?

Bilgim var, tecrübem var, belediyeyi biliyorum, insanları tanıyorum. Çevremde ki insanlarla yaptığım istişareler sonucunda karar verdim. “Ya Allah, ya Bismillah” diyerek yola çıktım. Allah’a inandık, insanlara güvendik, yol arkadaşlarımla istişareler yaptım ve yola koyuldum. Zor ve meşakkatli bir yoldu, ama Allah’a inanan yolda kalmaz. İstişare yapan mağdur olmaz, göreceksiniz çok güzel şeyler olacak bu Körfez’de.

Bölgeyle ilgili çalışmanız var mı?

Bölgemiz deprem bölgesidir. Deprem nedeniyle buraya özel yaptırımlar yapılmalıdır. Mahalle bazında deprem alanları oluşturulmalı, burada kabinler bulunmalı ve deprem anında faaliyete geçirilmesi adına hazır bekletilmelidir. Deprem gelmeden, depremlere hazırlıklı olmalıyız. Deprem öldürmez, ihmal ve sağlam yapılmayan binalar öldürür. Bu nedenle depreme özel hizmetler üretilmelidr. Bunun plan ve projesi hazırdır.

Eğitim alanında çalışmalarınız olacak mı?

Eğitim ve eğitimcinin yanında her zaman yer alacağız. Mağdur ailelerin çocuklarına eğitim yardımlarımız olacaktır. Sadece bu alanda değil halkın eğitilmesi adına da çalışmalarımız ve hizmetlerimiz olacaktır. İhtiyaç duyulan her alanda eğitime katkımız olacaktır. Gençlerimizin tam donanımlı olarak yetişmelerini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız.

Halk günleri olacak mı?

Halk günü mü? O da ne demek, kesinlikle hayır. Halkın içinde olan bir belediye başkanı halk günü düzenler mi? Ben her daim halkın içinde olacağım, ben halk adamıyım, halkın belediye başkanı olacağım. Daima halkımızın hizmetine amade olacağım. Halk sorunlarını bana getirmeyecek, sorunları olan halkın ayağına ben gideceğim.

16 aday adayı çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Herkes demokratik hakkını kullanıyor. Daha iyisini yapabilirim diyerek yola çıkıyorlar. Ben de bu şekilde yola çıkan bir aday adayıyım. İnanıyorum, biliyorum ve bu gücü kendimde görüyorum. Ben kendi adıma söylüyorum ki, şeffaf yönetim, denetlenebilir yönetim, gözetilebilir bir yönetim, adil bir yönetim, halkça bir yönetimi Körfez ilçemize uygulamak için aday adayı oldum. Bizim yönetimimizde her şey adil olacak, belediye de mesai saati olmayacak. 7 gün 24 saat esaslı hizmet anlayışı benimsenecektir. Sorun dinleme ve acil çözüm merkezli bir yönetim bizim düsturumuz olacaktır.

İstihdama yönelik çalışmanız olacak mı?

Elbette olacak, yapacağımız yatırımlar ve gerçekleştireceğimiz projelerimizde istihdam imkanı olacaktır. Bununla birlikte burası bir sanayi şehridir. Sanayinin imkanlarını Körfez halkı için kullanacağım. Sanayi kuruluşlarına alınacak olan elemanların Körfez ikametli insanlardan olması için ne gerekiyorsa yapacağım.

Personel verimliliği için çalışmalarınız olacak mı?

Hizmet içi eğitimlerimiz muhakkak olacak. Bunun yanında personelimizin her konuda mutlu olması adına yapılması gereken her türlü çalışma gerçekleşecektir. Mutlu olan eleman üretir, düşünür, çalışır, insanlara faydalı olur, kurumu yüceltir. Bu nedenle insanların mutluluğuna dokunacak her şey, bizim için en önemli konu olacaktır.

Belediyeye hizmet ve diğer alımlar nasıl gerçekleşecek?

Kesinlikle her türlü hizmet ve ürün alımında öncelik Körfez’de olacaktır. Körfez dışında bir yerden her hangi bir alım yapılmayacaktır. Bu bizim kırmızı çizgimiz olacaktır. Dönüşümlü olarak alımlar Körfez’den yapılacak, alınan her şey de kendi alanında uzmanlar tarafından denetlenecektir.

Sosyal belediyecilik alanında çalışmalarınız neler olacaktır?

Biz hep şunu dedik, garibanların sesi, mağdurların sözü, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz,  mağdur insanlar varsa onları bulmak bizim vazifemiz olacaktır. Mağdur, mazlum, gariban insanlara el atacağız, gönüllerine gireceğiz, hizmet almalarını sağlayacağız. Hazreti Ömer gibi adil olmak ana gayemiz olacaktır. “Dicle’nin bir kenarında kurt koyunu yese, Allah hesabını Hazreti Ömer’den sorar” düşüncesine sahip olan bir belediye yönetimi sergileyeceğiz ve mağdur insanların mağduriyetini gidereceğiz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Kuracağımız vicdanlı, merhametli, güler yüzlü, kinden ve nefretten uzak, sevgide zirve yapmış, vatan, millet için kalbi çarpan, yüreği ve gönlü bu millet için atan, vatanını ve milletini seven ekiple Körfez’i şaha kaldıracağız. Dünya liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a nefer olmak, onun hedeflerini kolaylaştırmak adına, üzerimize düşeni bir emir kabul ederek, Körfez’i yaşanabilir ve tercih edilebilir bir şehir haline getirmeyi  görev  ve bu görevi de ibadet olarak biliyoruz. Ve biliyoruz ki, sevdası millet olanın, sevdası ülke olanın, sevdası Körfez olanın önünde hiçbir engel var olamaz.

Nihat Tekgümüş kimdir?

1970 Artvin Şavşat doğumlu olan Nihat Tekgümüş, 19 yıldır Körfez’de ikamet etmekte. Evli ve 2 kız çocuğu babası olan Tekgümüş 1992 yılında Doğru Yol Partisi'nden Artvin İl Delegesi, Artvin-Şavşat-Meydancık Belde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Daha sonra bir dünya devi olan Alman Knauf Firması'nda yönetici olarak vazifede bulunan Tekgümüş, 1999 yılında sanayinin başkenti Körfez'e yerleşti. 2001 yılında Körfez Belediyesi'nde vazifeye başlayan Tekgümüş, mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, kuruluş tarihinden itibaren geçiş yaparak, hizmetlerini sürdürdü.

Körfez Belediyesi Parke-Bordür fabrikasında 4 yıl müdürlük vazifesinde de bulunan Tekgümüş, Körfez Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği'ni Kurucu başkanlığını yaptı. Aynı zamanda Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekleri Federasyonu Mali Genel Sekreterliği vazifesinde de bulunan Tekgümüş, birçok sporsal etkinliklerde görev aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817