banner2779
banner2752
banner2750

ÖZEL SPORCULAR "BİZ DE VARIZ" DEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü kapsamında “Aşmak İçin Hareket Programı” gerçekleştirdi. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan anlamlı etkinlikte engelli ve engelli olmayan bireylerin, hareket etmesi prensibiyle hayata geçirilen Programda özel etkinlikler düzenlendi. Etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun engelli masa tenisi sporcusu Erdi Duman ile maçı renkli görüntüler oluşturdu.

AŞMAK İÇİN HAREKET PROGRAMI

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler ve Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleşen Dünya Engelliler Günü kapsamında Aşmak İçin Hareket Programı anlamlı ve özel etkinliklere sahne oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir yöneticileri, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, protokol, engelli aileleri ve vatandaşlar katıldı.

“HAYAT SİZİNLE GÜZEL”

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki proje kapsamında gerçekleştirilen programda Başkan Karaosmanoğlu engelli bireyler ve aileleri ile yakından ilgilendi. Başkan Karaosmanoğlu “Devletimiz sizler için birçok proje gerçekleştiriyor. Sürekli olarak engelli kardeşlerimizin Kocaeli’de şehir hayatındaki, zorluklarını ortadan kaldırmak için hizmet üretiyoruz. Eskiden aileler engelli bir bireyleri olduğunda bunu gizlerlerdi. Şimdi ise artık halkımız ve biz daha da bilinçlendik. İlerisi için beraber yürüyeceğiz. Engelleri kaldırıyoruz ve kaldırmaya devam edeceğiz. Sizleri seviyoruz. Hayat sizinle güzel” dedi.

GOALBALL MAÇI HEYECANLA İZLENDİ

Programda engelli bireyler çeşitli spor ve oyun aktiviteleri gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile engelli sporcuların Goalball müsabakası etkinliğe farklı bir anlam katarken Masa Tenisi, Judo, Bilek Güreşi gibi spor dallarında müsabakalar yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor engelli sporcuları tarafından gerçekleştirilen müsabakaları izleyiciler heyecanla izledi.

KARAOSMANOĞLU MASA TENİSİ OYNADI

Başkan Karaosmanoğlu Kağıtspor Engelli sporcusu Erdi Duman ile masa tenisi oynaması etkinliğe renk kattı. Heyecanlı geçen masa tenisi maçında, Başkan Karaosmanoğlu ve Büyükşehir Kağıtsporlu engelli sporcu Erdi Duman başarılı bir performans gösterdi. Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ile Kağıtspor’un Dünya şampiyonu bilek güreşçisi Kenan Eroğlu’nun maçı da izleyenlere güzel dakikalar yaşattı.

RESUL AYDEMİR KONSERİ

Ülke genelinde farkındalık oluşturan programa engelli çocuklar, sokak oyunları da oynadı. Çocuklar kaşıkla pinpon topu taşıma, sek sek, pipetle gol atma, eşleme ve puzzle, engel aşma, dart, ip atlama, bowling, pilates topuyla slolom yapma, yağ satarım bal satarım gibi oyunlar oynadı. Çocukların çok eğlendiği oyunlarda, sevilen müzik ve marşlar çalındı. Program sonunda Sanatçı Resul Aydemir engelli bireylere ve katılanlara konser verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751