Özgür Nikbay yeniden gözaltına alındı
 Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’nın polislere karşı yürüttüğü soruşturma kapsamında hakim karşısına çıkan ve serbest bırakılan Kocaeli İstihbarat Şubesi eski Müdürü Özgür Nikbay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonunda yeniden gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında usulsüz telefon dinlemesi yaptıkları öne sürülen 11 polis gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 polis yaklaşık 21 saat süren işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı. İstihbarat Şube eski Müdürü Özgür Nikbay adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken at izinin it izine karıştığını belirterek “Bunlar isnat değil iftiradır. Bizim gözaltına alınmamız, at izinin it izine karıştığı süreçten dolayı bir gelişmedir. Bizim yaptığımız dinlemelerin tamamı hukuka uygun ve legal dinlemeler. Fakat bu legal dinlemeleri yapan insanlar ne hikmetse suçlu gibi gösteriliyor, insanlara afişe ediliyor” demişti.


Adaletten kaçan insanlar değiliz
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın polislere karşı yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Kocaeli İstihbarat Şube eski Müdürü Özgür Nikbay, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu. Nikbay, terör ve yolsuzluğu soruşturan emniyet mensuplarına yönelik İstanbul merkezli soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıkartılmış ve 5 ay önce açığa alınmıştı. Nikbay emniyete teslim olmadan önce yaptığı açıklamada "Adaletten kaçan insanlar değiliz. Bu sebeple bizi 2 defa değil, 10 defa da çağırsalar yine geliriz" ifadelerini kullandı. Nikbay, kendisiyle beraber gözaltına alınan 16 polisle beraber Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. 8 polis savcılık ifadelerinin ardından serbest kalırken Nikbay'ın ifadesi ise henüz alınmadığı, mahkeme sürecinin sabaha kadar süreceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817