banner2752
banner2750
banner2776

Özlem Bitti, Camiler Yine Cemaatle Birlikte

 

    

Türkiye, normalleşme adımlarını hayata geçirmeye devam ederken İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelge ile camilerin cemaatle ibadete açılacağını duyurdu. Kararla birlikte harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cuma Namazı öncesi ilçelerde açık olacak camilerde temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Camilerin avlusunda ve açık hava mekanlarında kılınan Cuma Namazı için Büyükşehir Belediyesi, önlem için vatandaşlara 150 bin maske ayrıca hijyenin sağlanması amacı ile de kent genelinde 150 bin tek kullanımlık seccade dağıtımı yaptı.


 

HALKIN SAĞLIĞI HER ZAMAN ÖN PLANDA

Koronavirüs salgının başladığı ilk günlerden bu yana Kocaeli’de virüse karşı amansız bir mücadele verildi. Virüs salgının ikinci evresine girdiğimiz bu günlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi bugün Cuma Namazları bazı camilerde ve belirlenen açık alanlarda kılınmaya başlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda kurduğu ekipleri ile camilerin ve açık alanların girişlerinde vatandaşlara halk sağlığını korumak için birçok hizmeti yerine getirdi.

 

150 BİN TEK KULLANIMLIK SECCADE VE MASKE

Camilerin avlusunda ve açık hava mekanlarında kılınan Cuma Namazı için Büyükşehir Belediyesi, önlem için vatandaşlara 150 bin maske dağıttı. Maskesiz kılınmanın yasak olacağı namazlarda ayrıca hijyenin sağlanması amacı ile kent genelinde 150 bin tek kullanımlık seccade dağıtımı da yapıldı.

 

CAMİLERİN GİRİŞİNE DEZANFEKTAN KURULDU

Sosyal mesafenin korunması için Cuma Namazı camilerin dışarısında kılındı. Cuma namazı için Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve müftülükler tarafından şerit ve çizgiler çizildi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca gerçekleştirdiği planlama kapsamında camilerin girişlerine ayaktan basmalı dezenfektanlar koydu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680