Öztürk, ‘’Park sorunu Esnafı olumsuz etkiliyor’’
Özellikle Körfez'de ki hareketli caddelere gelişi güzel bir şekilde park edilen araçların büyük sıkıntı oluşturduğunu belirten Öztürk, yerel yönetimlerin bu duruma mutlaka çare bulmaları gerektiğini söyledi. Öztürk, " Körfez'in en hareketli ve ticaretin yoğunlukta yapıldığı caddelere araçların uzun süreli park etmeleri, çok büyük sıkıntı oluşturuyor.

Vatandaş, aracını getiriyor, caddeye parke ediyor, akşama kadar araç orada kalıyor. Bu durumda esas müşteri mağdur oluyor. Müşteri mağdur olunca esnaflar iş yapamaz duruma geliyor. Bu sıkıntı Ağadere Caddesi, Tuğrul Caddesi ve Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde  yaşanıyor. Buraların belirli süre ücretsiz, daha sonra ücretli hale getirilmesi gerekiyor. Bu durum için esnaflarımızın fikri alınmalıdır. Yerel yöneticiler yaptıkları veya yapacakları işlerde bizim fikrimize başvurması gerekiyor. Bu önemli konuya bu güne kadar dikkat edilmedi. Hal böyle olunca da yapılan işler verimli olmuyor."dedi.

Yahya Öztürk, otopark sorunları nedeniyle insanların ilçede alış-veriş yapmak yerine İzmit’e, hatta İstanbul’a gitmeyi tercih ettiğini, bu durmun esnafı zor durumda bıraktığını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817