banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

ÖZÜ SÖZÜ DOĞRU, ADAM GİBİ ADAMDI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz gecesi şehit olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in doğup büyüdüğü Niğde’nin Bor ilçesindeki Çukurkuyu beldesinde adına yakışır bir parkı hizmete açtı. Parkın açılışında komşu ve akrabaları kahraman şehidimizle yaşadığı anılarını anlattı. Yakınları Şehit Halisdemir’in çocukken çok farklı bir kişilik olduğunu söyleyerek, “Adam gibi bir adamdı. Vatanına aşıktı. Özü, sözü doğru bir çocuktu” sözlerini kullandı.


 

ÖMER HALİSDEMİR’İ ANLATTILAR

Niğde’nin Bor ilçesinde yer alan Çukurkuyu, 15 Temmuz’un simgesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in doğup büyüdüğü belde. Yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı beldede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kahraman şehidin adına yaptığı parkın açılışını gerçekleştirdi. Parkın açılışında Çukurkuyu sakinleri Şehit Halisdemir’i anlattı.

 

CAMİ CEMAATİNDEYDİ

Ömer Halisedemir’in cami cemaatinde olduğunu belirten Çukurkuyu sakinlerinden 72 yaşındaki Celal Durukan, ”Namazlarını kaçırmazdı. Şehadetinden 2 hafta önce camide karşılaştık. Ömer dedim, askerlik bitmedi mi diye. Amca dedi, ben çok rahatım. Ülkem için canım feda. Son görüşmemiz böyle oldu. O bizim başımızın tacı“ dedi.


 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BİZLERİ ONURLANDIRDI

Şehidin yakın akrabalarından Necati Dokuz ise “Ömer çok sakin yapılı bir çocuktu. Arkadaşları ile iyi geçinirdi. Babası vatan için büyüttü onu. Vatan için şehit oldu. Biz de onun yoluna şehit olmaya hazırız, Türk milleti sağ olsun. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehidimizin adına yaptığı park bizleri onurlandırdı, Çok mutlu etti” İfadelerini kullandı.


 

ÇOK SAKİN YAPILI BİR ÇOCUKTU

80 yaşındaki Güler Özkan ise ”Ömer yanımızda büyüdü. Gel Ömer, git Ömer derdik. Hiç karşı çıkmazdı. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu. Şehit Ömer Halisdemir’in çocuklarının yakın arkadaşı olduğunu belirten İsmail Tümen de, ”Bir ev var evimizle arasında. Çocuklarla futbol oynardı. Çok sakin yapılı bir insandı. Adam gibi bir adamdı“ dedi. “Memleketimize için bir tek çivi çakandan Allah razı olsun” diyen Tümen, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826