banner2752
banner2750
banner2776

Pakistanlı Heyetten Simülasyon Merkezine Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde deprem bilincini aşılamak amacıyla vatandaşlara teorik ve uygulamalı eğitimler veren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, yurtdışından da ilgi görmeye devam ediyor. Bu bağlamda “Pakistan Deprem Araştırma Alt Yapısının İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Türkiye’ye gelen 12 kişilik heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezini ziyaret etti. Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı ile SESRIC-İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından desteklenen Pakistanlı heyet, Kocaeli’nde yapılan zemin incelemeleri ve depremsellik çalışmalar hakkında Büyükşehir yetkililerinden bilgi aldı.

YALTIRAK’TAN TEKNİK BİLGİLENDİRME

Büyükşehir, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi öncülüğünde Pakistan Meteoroloji Bölümü (PMB) çalışanlarına deprem araştırmaları için Sismoloji, GPS ve Zemin Sınıflama konularında deneyim ve bilgi transferi yapılması amacıyla yürütülen projeye destek oldu. Bu kapsamda Büyükşehir Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Yaltırak, Pakistanlı heyete “Uygulamalı Deprem Eğitimi” ve “Kocaeli Yerel Deprem Kayıt Ağı” hakkında detaylı teknik bilgilendirme yaptı.

DEPDEM ÇANTASI HEDİYE EDİLDİ

Projede ayrıca PMB’nin Pakistan’da topladığı sismolojik verilerin değerlendirilerek ülke genelinde depremlerin izlenmesi ve bu çerçevede verilerden üretilen bilgilerin hızlı ve doğru bir şekilde kullanılması ve PMB’de bulunmayan GPS ve Zemin sınıflaması teknolojilerinin Pakistan’a kazandırılması hedefleniyor. Ziyaret sonunda Pakistanlı teknik heyete broşürler ve deprem çantası hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680