banner2779
banner2752
banner2750

Paralel operasyonunda 15 polis gözaltına alındı
 Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 8 ilde emniyetteki paralel yapıya yönelik düzenlenen operasyonda 15 emniyet personeli gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kocaeli ile birlikte 8 ilde önceki sabah ‘usulsüz dinleme operasyonu’ başlatılmış ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu evlerde aramalar yapılmıştı. İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan illerinde yapılan operasyon kapsamında evlerden sadece bilgisayar kasalarına ve dosyalara el konulurken, gözaltı işlemi yapılmamıştı.

Herhangi bir gözaltı işleminin yapılmadığı operasyonun ilk dalgasında Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel yaptığı yazılı açıklamada, “Görevi kötüye kullanma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme, Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek suçlarından Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde görevli 5 şüphelinin evlerinde arama yapılması, ele geçirilecek bilgisayar, bilgisayar kütüklerinde, harici hard disk, Cd'ler üzerinde kopyalama ve el koyma işlemi yapılması" şeklinde karar verilmesi üzerine 5 şüphelinin evinde arama yapılmıştır” dedi.


15 KİŞİ GÖZALTINDA
Gözaltının olmadığı ilk operasyon dalgasının ardından sabah saatlerinde bir operasyona daha düzenlendi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla sabah saatlerinde Kocaeli ile birlikte 8 ilde düzenlenen operasyonda 2010-2014 yılları arasında Kocaeli’de usulsüz dinlemelerde bulundukları iddia edilen 15 kişi hakkında Mülki Müfettişlerin raporları doğrultusunda gözaltı işlemi yapıldı. Müdür rütbesinde kimsenin gözaltına alınmadığı kaydedilirken, gözaltına alınanların memur, komiser ve amir rütbesinde olduğu öğrenildi.


ADLİYE SEVK EDİLECEKLER
Kocaeli, İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan illerinde gerçekleştirilen ikindi operasyon dalgasında gözaltına alınan 15 polisin Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği ve ifade alma işlemlerine başlandığı belirtildi. İfadeleri alınan polislerin Pazartesi günü sağlık kontrollerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne çıkarılması planlanırken, ifade işlemlerinin uzaması halinde, polislerin adliyeye sevkinin gecikebileceği öğrenildi. Konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751