banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Paralimpikçilerimiz Londra’da

29 AĞUSTOS İLE 9 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

2012 Olimpiyatları’nın sona ermesinin ardından bu kez sahneyi engelli milli sporcular alacak. İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacak olan Engelli Olimpiyatları 29 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Türk Paralimpik milli takımı bu yıl 21 dalda madalya için mücadele edecek.

 

KAĞITSPOR’DAN ÜÇ SPORCU YER ALIYOR

Bu yıl yapılacak olan Para Olimpik Olimpiyatlarına Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünden ise üç sporcu olimpiyat madalyası kazanmak için ter dökecek. Engelli Halterde Özlem Becerikli ve Turan Mutlu Masa Tenisinde ise Neslihan Kavas milli takım kafilelerinde yer alıyor. Altın madalya kazanmak için mücadele verecek olan Ayyıldızlı milliler tüm hazırlıklarını tamamlayarak olimpiyatların yapılacağı Londra’ya gittiler.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU BAŞARI DİLEDİ

Engelli halterci sporcularımız Olimpiyat köyünde yer alan Excel Spor Salonu’nda 30 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında Özlem Becerikli 80 bayan sporcu arasında, Turan Mutlu ise 120 erkek sporcu arasında yarışacak. 30 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında ise Masa Tenisi branşında Neslihan Kavas 102 Bayan sporcu arasında altın madalya için mücadele edecek. Olimpiyat öncesi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tüm sporcuları arayarak başarı dileklerinde bulundu.

 

PARALİMPİK

Engelli Olimpiyat oyunları olarak kullanılan Paralimpik (Paralympic) sözcüğü, Latin alfabesinden alınan ‘para’ (ile) ve ‘olimpic’ (olimpiyat) kelimelerinin birleşmesiyle meydana geliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826