banner2779
banner2752
banner2750

Partili Cumhurbaşkanı.
 AParti Genel Merkezi'nde düzenlenen görkemli törenle, Cumhurbaşkanı Erdoğan partiye üyelik imzasını attı. 'nin eksi 2'nci kattaki büyük salonunda gerçekleşen törende, ilk olarak konuşan Başbakan Binali Yıldırım oldu. Kürsüye çıktığı ilk dakikalarda gözyaşlarını tutmaya çalışan ve konuşmakta zorluk çeken Yıldırım, "Özlemek, sabretmektir. Yılları, ayları, saatleri izlemektir. Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. İşte beklenen an, Sayın Cumhurbaşkanımız, kurucu Genel Başkanımız bugün yuvaya, kurucusu olduğu AK Parti'ye tekrar dönüyor. Kendisine yol arkadaşlarım adına, bütün parti teşkilatım adına, grubum adına, hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. Bize bu yolu açan, aziz milletime huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum" dedi. Kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok önemli mesajlar verdi:

 YOLU AÇMAZSANIZ GÜLE GÜLE: Peki biz bundan sonra ne yapacağız (Avrupa Birliği) diyorlar. Bundan sonra yapacağınız bir şey var. Nedir o? Bugüne kadar açmadığınız fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle.

 BİZİ HEYECANLANDIRIYOR: Tabii bu ayrılık, aslında sadece bir resmi ayrılıktı. Aramızdaki mesafe mevzuat gereği olan bir mesafeydi. Gönlümüz hep beraber oldu, hep beraberdi. Biliyoruz ki gönüllere sınır çizmek, gönüllere duvar örmek mümkün değildir. Bize asırlar gibi gelse de tarihi süreklilik içinde denizde damla misali olan 979 günlük ayrılığımızın sona eriyor olması, beni asıl bu bakımdan heyecanlandırıyor.

 YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ: Milletimiz adına öncülüğünü, hizmetkarlığını üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü inşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte daha güçlü, çok daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Buna inancım tam. Biz, milletimiz için çalıştıkça, gayret ettikçe, ter döktükçe milletimiz bize daha çok sahip çıktı.

 MESELE MİLLETİMİZDİR: 15 Temmuz bunun çok açık, net bir ispatıydı. Türkiye'ye saldıran herkesin, bizi hedef almasının sebebi budur. Bazıları sanıyor ki mesele şahsımızdır, hükümetimizdir, partimizdir. Halbuki mesele milletimizdir, ülkemizdir, devletimizdir, mesele bağımsızlığımızdır, hedeflerimizdir, iddialarımızdır. Biz de milletimiz de bu gerçeği çok iyi biliyoruz.

 15 YILIN SIRRI: Milletimizle aramızdaki muhabbete baksalar, 15 yılın sırrını çözecekler. Ülkemizin sosyal bilimler literatürüne, AK Parti tarzı siyaseti tarzı kazandığımıza inanıyorum. İnanmasalardı, ama gerçek bu. Böyle bir tarzı siyaset artık var mı? Literatüre girdi mi? Girdi, bu konu enine boyuna tartışılacak ve gelecek nesillere ışık tutacak kavramsal çerçeveye de oturtulacaktır.

 ACIMAYACAKSINIZ: 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye'ye karşı yapılmış en büyük saldırılardan biridir. Asker elbisesi giymiş teröristler, devletin namuslarına emanet ettiği silahları millete çevirerek işgale kalkışmışlardır. Millet 81 vilayette uyumadı. Bu neydi? Ülkesine sahip çıkmaktı, milletine sahip çıkmaktı. FETÖ başta olmak üzere, terör örgütleriyle mücadelenin kararlı şekilde yürütülmemesi halinde başımıza neler geleceğini hep birlikte gördük. Bazıları diyor ki, burada haklı haksız şu bu vesaire... Acırsanız acınacak duruma düşersiniz.

 PUTİN'LE GÖRÜŞECEĞİZ: Şimdi sırada Münbiç ve bildiğiniz gibi Rakka var. Burada tabi ki hedef tabi koalisyon güçleriyle beraber ne yaparız? Yarın (bugün) Sayın Putin ile görüşeceğiz. Temenni ederim ki oradan hayırlı bir neticeyle döneriz. 16'sında da Amerika seyahatimiz var. Bunları bir bütünlük içerisinde ele alacağız.

 BİRLİK ZAMANI: Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkesi vesaire, tek millet olacağız. Bunu başarmak bizim görevimizdir. Kucaklıyoruz, kucaklayacağız.

 DAVAMIZ: Şu da bir gerçek ki bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.
.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751