banner2779
banner2752
banner2750

PAŞA YAĞLI GÜREŞLERİNE REKOR KATILIM OLACAK
 İzmit Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 4.sü gerçekleştirilecek olan Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşleri 10 Eylül Cumartesi günü yapılacak.

Mehmet Ali Paşa’da bulunan Doğu Kışla Gençlik Parkı karşısında özel olarak hazırlanan alanda gerçekleştirilecek Paşa Altın Kemer Yağlı Güreşlerinin bir bakıma Kırkpınar’ın rövanşı olacağı kaydedildi. Her yıl olduğu gibi bu yılda büyük ilgi görmesi beklenen güreşlerle ilgili olarak İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bir basın toplantısı düzenledi. Eski Dünya şampiyonu Ömer Arslantaş, başpehlivanlardan Faruk Akkoyun, Süleyman Aykıcı ve güreşçileirn yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Doğan,  4. Altın Kemer Paşa Yağlı Güreşlerine rekor katılımın olacağını belirterek” bu organizasyon bir bakıma yarışma gibi görünsede, birlik beraberliğin, kardeşliğin, hoşgörünün millet olmanın aile olmanın tablosunu yaşatıyor. Paşa güreşleri, aynı zamanda şehir ile birlikte bölgenin de tanıtımına önemli katkı sağlamaktadır. Güreşler, bir anlamda bölgeye adını veren paşamızın anılıp onure edilmesi, bir anlamda da Ata yadigarı sporlara sahip çıkmanın örneğidir” dedi.

 

700 GÜREŞÇİ KATILACAK

 

 Doğan, bu seneki güreşlere yurdun dört bir köşesinden 700’e yakın pehlivanın katılacağını ifade ederek” güreşçiler arasında 100’e yakın başpehlivan olacak. Bu alanının bir numaralı pehlivanları Paşa Yağlı Güreşlerinde boy gösterecekler. Kırkpınar’ın başpehlivanları Recep Kara, Şaban Yılmaz, Orhan Okulu, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Faruk Akkoyun gibi ünlü pehlivanlar İzmitlilere unutamayacakları güreş ziyafeti çekecekler. Doğu Kışla Genlik Parkı yanında güreşler için özel alan oluşturduk. Güreşler için 4 bin kişilik tribün kurduk. Çevresiyle birlikte 7-8 bin kişi rahat bir şekilde güreşleri izleyebilecek. Bütün Kocaeli, hatta çevre illerden vatandaşları güreşlere davet ediyorum. Buradaki güreşlerin bir özelliği de başpehlivanlığı bir kez bile kazanana altın kemeri vermemizdir” şeklinde konuştu. Doğan, vefat eden ünlü pehlivanlardan  Recep Güreş’ene de Allah’tan rahmet dileğinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751